Във всички случаи увеличаването на цената на газа ще доведе

...
Във всички случаи увеличаването на цената на газа ще доведе
Коментари Харесай

Експертът И. Хиновски за Фрог: Има фатален отлив на чужди инвеститори, щом ги наричаме колонизатори

Във всички случаи увеличението на цената на газа ще докара и до нарастване на кяои артикули и услуги, това са свързани процеси. След смяна на горивната база и цената на горивата, то това въздейства върху себестойността и цените. Например 70% от разноските на една топлофикация са свързани с гориво.
Това съобщи ръководителят на Български енергиен конгрес Иван Хиновски във връзка идното повишаване на природния газ.

Увеличаването на цената на газа с 14 % автоматизирано значи повишение на цената на експротационните разноски. И с цел да се резервира икономическата виталност на сдруженията би трябвало да се увеличи цената, показва той.

Ще се вдигне и цената на хляба. Тук въздействие оказва и скокът на цената на пшеницата. Разбира се и цената на природен газ има своята съставния елемент. Очаква се 5-10 % от нарастването да е от енергийни запаси, сподели още Хиновски.

Той отговори и на въпрос дали българинът няма отново да излезе на улицата: С протести нещата надали ще се решат, не се вземат решение.Помните, че 2013 година нищо не се случи. Българинът би трябвало да знае, че макроикономическите процеси на международните пазари въздействат и в България и растежът на цената на природния газ е неизбежна. Това го предвижда Сметовната бнка, Европейската капиталова банка и други Ограничен е ресулсът на природен газ, няма задоволителни количества. И дори сега Германия разчита на газ от Русия, един и същи е доставчикът, изясни той.

Има неща, които са в ръцете на политиците, други лостове и механизми.Говоря за повишение на стандарта на българина. Ще кажа нещо, което никой не го е споделил: има страховит отлив на вложения в страната.Не може огромни политици да приказват, че в България непознатите вложители са колонизатори. Та те носят по-големия стандарт.Точно тези политици са отговорни за съдбовния отлив на вложители. И дръзвам да настоявам, че стандартът на българина занапред ще се утежнява. Ще пораства цената на елктроенергия, порастват налозите и това лимитира мощно приходите от бюджета. Утре ще се наложи да има по-големи разноски за опазване на здравето и обучение, а няма от кое място. С една дмуа бедността на българина е сериозно значима, съобщи Хиновски.

Един мерцедес дали се купува от един ром или милионер коства една цена. Така че има константни цени. Ако се понижи цената на газа, ще стартира ограничаване на доставките от Газпром, ще стартира ограничаване на заводите от хранителната и леката индустрия, торове. Ще стартира подаване на по-малко количества топлота, по-студено ще ни стане в у дома.Всичко е обвързвано, изясни още специалистът.

Българинът би трябвало да се замисли, а и политиците за оптимално потребление на ресусите.В банките да вземем за пример, има милиарди спестявания на българите. Кажете ми, какво е? Няма го в нито една страна в Европа, счита Хиновски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР