Във всички 82 секции на територията на Германия изборните книжа

...
Във всички 82 секции на територията на Германия изборните книжа
Коментари Харесай

Всички 82 секции в Германия са готови за изборите тази неделя

Във всички 82 секции на територията на Германия изборните бумаги и машини за вота на 14 ноември бяха признати. От немска страна не са пристигнали условия, свързани с по този начин наречения в България зелен документ за гласоподавателите, само че за комисиите важат 3Г разпоредбите, като в някои провинции е необходим PCR тест за неимунизираните членове на комисии, а в други единствено антигенен тест, като разноските се поемат от българската страна.
Снимка: btvnovinite.bg
На територията на Германия в 42 секции гласуването ще се случва с по две машини, а в останалите ще се гласоподава на хартия.

„ Смятам, че организацията, която посолството е направило за секциите, които са в посолството и в българския културен институт е в действителност съвършена. Освен това имаме три секции, които се намират в Западен Берлин “, споделя Катя Костова, ръководител на СИК Берлин 3.
Снимка: btvnovinite.bg
В посолството ни в Берлин ще се гласоподава единствено с машини, само че след решението на ЦИК и тук ще би трябвало хартиените разписки да бъдат броени.

„ Не считам, че броенето би довело до закъснение. По-скоро се надявам, че ЦИК ще се погрижи за всички нас, които се занимаваме с изборния развой отвън България и в действителност няма да позволен огромно закъснение “, разяснява Костова.
Снимка: btvnovinite.bg
В огромна част от обитаемоте места, в които ще бъдат разкрити изборни секции ще бъде наложително следене на контактите, като мярка против разпространяването на ковид.

Доброволци в Германия приготвиха онлайн платформа, с която всеки да може да види какъв брой натоварена е определената от него секция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР