Във всеки областен град у нас ще бъде обособена поне

...
Във всеки областен град у нас ще бъде обособена поне
Коментари Харесай

Здравният министър с извънредно решение за болниците и COVID

Във всеки регионален град у нас ще бъде обособена най-малко една болница напълно за пациенти с Коронавирус и най-малко една за пациенти без Коронавирус. Това е наредил здравният министър на регионалните шефове, които до края на седмицата би трябвало да дадат отговор кои са определените лечебни заведения, предава Българска национална телевизия.

Стъпката се постанова, защото преминахме границата от 600 инфектирани на 100 хиляди души.

" Изпратено е писмо на регионалните щабове, които да проведат съвещание и да дадат отговор коя болница на територията на тяхната област да станe за пациенти с Коронавирус и тя да обезпечава задоволителен брой профили, тъй че да се подсигурява налично, дейно лекуване и коя да е чиста, която също да обезпечи задоволителен брой профили в региона, с цел да подсигурява налично качествено и дейно опазване на здравето ", съобщи Ангелов.

На национално равнище няма дефицит на лекарства, има нараснало търсене, презапасяване. Ако е належащо, страната ще обезпечи помощ в логистиката, сподели министърът на опазването на здравето.

Проблемът на системата е дълголетен, сега всичко това, което виждаме, е резултат от неналичието на промени доста години обратно. Сега моментът не е за промени и внезапни дейности, които да отклоняват системата в една или друга посока, добави Ангелов.

По думите му сега главната цел е системата да работи като едно цяло, колкото и старания да коства това. Имаме задоволително болнични кревати, България обаче е една от страните, където имаме дефицит на лекари и медицински сестри.

Увеличени са трудовите хонорари - от 1 януари заплатите на лекарите ще бъдат по-високи с 600 лева, на сестрите - с 360 лева, а на санитарите - 120 лева

Има опълчване на съсловията, рецесията извади всички проблеми на показ, разяснява Ангелов. Сега виждаме, че броят на инфекционистите е дребен, това се трансформира в придвижване, само че това не може да стане внезапно.

Много частни лечебни заведения в страната оказват помощ в борбата с ковид, сподели здравният министър и даде за образец Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР