Във всеки град Белобрадият старец е успял да си изгради

...
Във всеки град Белобрадият старец е успял да си изгради
Коментари Харесай

Кореспонденцията с Дядо Коледа постоянно расте

Във всеки град Белобрадият дъртак е съумял да си построи постоянен екип и в помощ на джуджетата се включват и чиновници на Български пощи. Така, без значение от непрестанно растящия брой на писмата, той съумява да отговори на всички, които чакат неговите послания и по този начин не позволява да има разочаровани. Това сподели за Българска телеграфна агенция Диана Ранчева, началник отдел на ПБ в Пловдив, а в края на годината и част от екипа на Дядо Коледа.

По думите й единствено в Пловдив за положителния дъртак се получават към 1000 писма, съвсем толкоз са и тези, които се препращат непосредствено за Лапландия. Директно за там отпътуват писмата, на които адресът е надписан на латиница, а пощенската марка е от един лев.

Дядо Коледа няма да пропусне даже и тези, чиито писма ще дойдат след Коледа, безапелационна е Ранчева. Тя добавя, че отговорите за тях той ще изпрати за Нова година.

По отношение на кореспонденцията с Дядо Коледа ползата на хората и най-много на децата непрестанно пораства, без значение от бурното нахлуване на модерните технологии в връзките сред хората.

Според пловдивското джудже една от аргументите е и това, че през последните години децата постоянно получават отговори от Белобрадия дъртак, с което той предизвика желанието у тях да му пишат и идната година. Той самият също доста се радва на детските писма и прави всичко допустимо да извърши желанията на малчуганите, изключително на тези, които най-редовно му пишат.

Възрастовата ножица е отворена много необятно - от най-малките дечица, чиито послания се пишат от родителите, като се мине през желанията на тези, които едвам сричат и тинейджърите, та се стигне и до възрастните, които не желаят дарове, само че пък желаят да споделят с Дядо Коледа фантазиите си, всекидневието си, терзанията си, позитивните и негативни моменти от своя живот.

За много хора старецът е и отдушник на страсти, които най-вероятно им е мъчно да споделят с хората към себе си, добавя Ранчева.

В годините само се трансформират настояванията на децата. Интересът на днешните деца е ориентиран към мобилните телефони, електронни игри, геймърски аксесоари, поръчват си към този момент и дронове. Почти толкоз са и тези, които желаят разнообразни конструктори, спортни екипировки и то на огромни спортни звезди.

Някои желаят билети за концерти, като показват навръх кой реализатор, на коя дата и къде ще бъде изявата. Има претенции и за книги, като най-вече са на историческа тема. Интересното е, че не пропущат да упоменат и своите родители, близки, какви дарове чакат. Очакват дарове обаче освен в своя дом, само че и в домовете на своите близки и най-много на баби и дядовци, като показват адресите, да не би Дядо Коледа да се обърка, разяснява Диана Ранчева.

И тук важи правилото на Мечо Пух - "колкото повече, толкоз повече "!

Несъмнено желанията на децата най-много са повлияни от рекламата по медиите, от мултфилмите по кината и малките екрани и обвързваните с тях играчки и занимателни игри и при доста от случаите те пишат и точната цена на подаръка.

Някои нямат предпочитание за съответен веществен подарък, а одобряват като подобен среща с Дядо Коледа - да се убедят, че съществува, като му изясняват какво ще му подготвят, единствено и единствено да пристигна, тъй като това за тях е най-хубавият човек на света. Писмата на децата стартират по еднакъв метод - "Мили Дядо Коледа аз слушах доста през тази година ".

Но има и по-критични, които си признават, че не са слушали чак толкоз доста, само че пък това не би трябвало да попречи на Дядо Коледа да им донесе подарък. Сред настояванията са "екипът на Роналдо, топката на Шампионската лига, бутонки с чорапче ", книги както за четене, по този начин и за изобразяване.

По-големите прибавят към материалните дарове и "здраве, благополучие, обич ", само че никой не не помни мама, тати и бати, кака, та даже и домашните любимци с терзанието, че като са по-големи и не пишат писма, Дядо Коледа може да ги пропусне. Иво желае конструктор със 100 елементи и строителен кран, Слав се надява просто на прекрасен подарък, огромна кола с дистанционно управление си е поръчал Николай.

Малко тъжни са писмата на порасналите деца, чиито родители или по-големи братя и сестри към този момент са им споделили, че Дядо Коледа това е фамилията.

Те им имат вяра, само че все пак се надяват Белобрадият дъртак да съществува и го молят вместо коледен подарък да пристигна персонално и да го видят онлайн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР