Във всеки дом се използва освежител за въздух. Преди той

...
Във всеки дом се използва освежител за въздух. Преди той
Коментари Харесай

Ароматизаторът за въздух може да бъде много опасен за здравето

Във всеки дом се употребява освежител за въздух. Преди той се използваше единствено в тоалетната, само че в този момент мнозина инсталират автоматизирани дозатори в коридора, хола и даже в спалнята. Апартаментът мирише добре, само че е вреден! Сместа пропан-бутан е част от освежителите за въздух и колите се зареждат с нея. Каква е заплахата за човек?

Освежителят за въздух може да аргументи пожар! Експертите споделят, че в някои аерозоли има толкоз доста пропан - бутан, че кенчето може елементарно да експлодира, в случай че стаята е гореща.

Тези освежители съдържат същия газ, който се употребява в стандартните кутии за портативни горелки. Експерти предизвестяват, че освежителят се смята за безвреден, в случай че сместа пропан-бутан е не повече от 30%.

Ако изпръскате  половината от тази опаковка в затворено помещение, тогава сместа пропан-бутан ще измести въздуха. При нескончаем престой в такава затворена стая, в тоалетната или в банята може да възникне дефицит на О2. Но, несъмнено, никой не употребява освежител в такива количества.

Но пропан бутанът не е единствената заплаха. Съвременните освежители включват формалдехид, натриев нитрит, етанол, фталати, ацетон и бензен. Всички тези съставни елементи са отровни. Те могат да причинят обриви, пристъпи на кашлица и даже гибел!

Има разнообразни реакции. Започва главоболие: наподобява, че всичко е  наред. Но на индивида стартира да му се гади, след което може даже да загуби схващане.

По закон производителите на аерозоли би трябвало да предупредят купувачите за токсичността на своите артикули - слагат специфична маркировка на всеки освежител. Най -ниският индикатор за заплаха е за аерозолите от четвърти клас. Друг значим миг, който производителите би трябвало да предписват върху опаковката, е минималната повърхност на помещението, в която можете да употребявате избран мирис. Вярно е, че не всеки прави това.

Има минимални стандарти за вентилация на помещението, плюс кубическият метър въздух, в който се употребява освежителя.

За съпоставяне - размерът на общоприета тоалетна или баня в елементарен апартамент не надвишава пет квадратни метра! Оказва се, че е невероятно да се употребяват такива аерозоли в тези пространства.

Качественият освежител за въздух би трябвало да е безвреден, да се пръска добре и да маскира неприятните миризми. Справят ли се всички аерозоли с това? За опит купихме четири проби: евтина, междинна ценова категория и скъпа. И преди всичко, ние деликатно проучихме техния състав. В първата проба е открит натриев нитрит. Освен това производителят не е показал количеството на рисковия съставен елемент.

В дребни дози това вещество е безвредно, само че когато се надвиши допустимата централизация, към този момент настава сериозен отровен резултат. А във високи концентрации може да аргументи и гибел.

Втората проба също наподобява рискова за специалистите. Производителят не е показал кои консерванти са включени в аерозола. Опаковката е цялостна с повече газ, в сравнение с би трябвало. Този освежител ще се изчерпи доста бързо. Освен това може да експлодира в жегата!

Най -сигурният състав се оказва със скъпата проба. Ако се употребява вярно, не би трябвало да навреди на вашето здраве.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР