Във все по-препълнения с автомобили град Бургас още има стари,

...
Във все по-препълнения с автомобили град Бургас още има стари,
Коментари Харесай

За 9 г. Община Бургас е премахнала 3000 стари коли от улици и паркинги

Във все по-препълнения с коли град Бургас още има остарели, излезли от приложимост возила, които заемат паркоместата на новите и нервират съседи и минувачи. Да, има ред и метод недобросъвестните притежатели да бъдат притиснати институционално, с цел да ги отстранен сами. В краен случай това може да извърши и Общината. И то се случва, оповестяват от Община Бургас.
Цялата процедура от определяне на излязло от приложимост МПС до неговото наложително пренасяне в център за разкомплектоване изисква спазването на законови процедури и периоди, които не могат да бъдат нарушавани. За страдание, от време на време тя може да продължи 6 и повече месеца.
Въпреки тромавата процедура, Община Бургас започва през 2008 година и до през днешния ден сполучливо извършва задачата да освободи градските пространства от старите неизползваеми коли.
От началото на 2017-та досега са осъществени 115 инспекции, 308 са формираните констативни протоколи, има 22 издадени заповеди за наложително пренасяне на ИУМПС /излезли от приложимост моторни транспортни средства/. 215 такива коли са отстранени непринудено и със заповеди за наложително пренасяне.
Статистиката за последните девет години е още по-внушителна:
- 4107 формирани констативни протоколи;
- 427 издадени заповеди за наложително преместване;
- Освободили заемания терен - 2978, непринудено и със заповеди за наложително пренасяне.
При констатиране на зарязан автомобил, бургазлии могат да алармират на " Денонощен дежурен телефон на Община Бургас " - 056/84 15 60 или на горещия телефон в дирекция " Околна среда " - 056/84 38 91.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР