Във времето, в което ежедневно се обявява грипна епидемия в

...
Във времето, в което ежедневно се обявява грипна епидемия в
Коментари Харесай

Естествени оръжия срещу настинката и грипа

Във времето, в което всекидневно се афишира грипна зараза в разнообразни градове, а ние подсмърчаме, четейки тези вести, сигурно имаме потребност от бързи дейности .

Една най-обикновена простуда е способна да ни трансформира в следващия притежател на новия вариант на грипа. А с цел да предотвратим този развой преди да е прекомерно късно, не постоянно се нуждаем от новото фармацевтично изобретение.

 Снимка 336051

Разбира се, не би трябвало да подценяваме положението си и постоянно е добре да се консултираме с доктор. Но и природата ни предлага не едно и две средства, с които да подобрим имунитета си и да парираме настинката в точния момент.

Клеева смес

Тя е под формата на капки, които се разтварят във вода. Продуктът, изработен от прополис , покачва защитните сили на организма, работи противовъзпалително и антибактериално.

 Снимка 336073

Препоръчително е да се приема и за профилактика , а освен когато към този момент усетим първи признаци на простуда и грип. При хрема може да намажем стените на носа отвътре с клеевата смес .

Ехинация

Билката с виолетов цвят и добре познати свойства за повишение на имунитета също би трябвало да е измежду първите ни разновидности за стопитане на простуда и грип. Може да се приема под формата на таблетки, само че по-добре е да бъде като билкова запарка или смес .

 Снимка 336058

Ехинацеята се бори сполучливо с възпалителни процеси на горните дихателни пътища и покачва защитните сили на организма. Съдържа флавоноиди, които имат антиоксидантно деяние.

Мента и евкалипт

Да, двете билки с освещаващ мирис не са просто съставки за дъвки и бонбони. Те могат да облекчат признаците на простуда и грип , най-много в случай че измежду тях е запушен нос.

 Снимка 336072

Прочистват дихателните пътища най-добре, в случай че си вършим инхалации. Те оказват помощ и при синузит. Ментата можем да намерим и под формата на чай. Билковите лукчета също не са за подценяване.

Джинджифил

Коренът със характерен пикантен усет несъмнено не е по усета на всеки. Но чаят от джинджифил може доста бързо да ни вдигне на крайник. Можем да го комбинираме с мед, мента и лимон, с цел да подтиснем усета и да подсилим резултата.

 Снимка 336071

Чесън

Също е измежду бабините предписания, на които постоянно се мръщим. Но когато усещаме, че се разболяваме, не трябва да се толкоз претенциозни. Няколко скилидки чесън гонят освен дяволи, вампири и други митологични създадния, само че и първите признаци, че май скоро ще ни би трябвало болничен.

 Снимка 336068

Чесънът е богат на витамини и минерали и има противовъзпалително деяние . Все отново, добре е да се придържаме към използването му вечер и наложително да бъде споделена, с цел да не се окажем изгонени да спим на пода.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР