Във времето на българското председателство на Съвета на ЕС президентът

...
Във времето на българското председателство на Съвета на ЕС президентът
Коментари Харесай

Първанов: Президентът беше в килера по време на европредседателството

Във времето на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз президентът Румен Радев беше в килера. От своя страна и той беше извънредно самоцелно сериозен по отношение на постигнатото от държавното управление през този интервал. Тази оценка направи президентът на България сред 2002 и 2012 година Георги Първанов в изявление за Българска национална телевизия.

Този спор на институциите е нездравословен и не способства за интернационалния облик на страната, сподели Първанов. Той разкритикува настоящия държавен глава и за това, че е взел страна в разногласието за избора на въоръжение за българската военна авиация. " Това, че е бил боен, не му дава право да се изрича в новото си качество по своята експертиза ", сподели Първанов.

Той дефинира политическия климат в страната като " дъждовно, мъгливо, никакво време ".

" В самите ръководещи виждам толкоз разлики, че не ми е ясно какво ги сплотява с изключение на интереса и не знам докога това може да продължи ", сподели Първанов. Разкритикува опозицията за това, че е срещу всичко, а настояванията й се свеждат до една или друга оставка и нападателно говорене, вместо да води тежък абстрактен спор. Върна се обратно при започване на вика, когато като водач на Българска социалистическа партия бил упрекван в съглашателство с тогавашния министър председател Иван Костов, само че съумял да надделее над него.

С ангажимента, че неговата оценка може да навреди, като позитивен образец за държавническо държание Първанов даде омбудсмана Мая Манолова, която като видела публично важен проблем, предприемала съответни законодателни и управнически дейности.

Първанов повтори тезата си, че съживяването на част от плановете от така наречен огромен шлем - АЕЦ " Белене " и част от " Южен поток ", ще даде на българската стопанска система ново високотехнологично качество. Няма нищо неприятно човек или партия да осъзнае грешката си и да се върне към политика, която може да бъде печеливша, сподели той по адрес на ГЕРБ и добави, че не злорадства, а стиска палци.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (283)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР