Във временно окупирания Крим през нощта на 7 октомври са

...
Във временно окупирания Крим през нощта на 7 октомври са
Коментари Харесай

Експлозии отекнаха в Крим: гори нефтено депо във Феодосия СНИМКИ+ВИДЕО

Във краткотрайно окупирания Крим през нощта на 7 октомври са избухнали детонации, вследствие на които е лумнал пожар на летищата Белбек и Саки. Според съобщения в локалните медии петролно хранилище във Феодосия също гори.

Отбелязва се, че първите детонации са отекнали в 23:30 часа, те са били 12-15. Около час по-късно отекнала втора серия от детонации.

Руското министерство на изключителните обстановки разгласи въздушна заплаха на цялата територия на окупирания украински полуостров.

Отбелязва се, че към среднощ аероплан е изстрелян от летище Белбек, а час по-късно там е избухнал мощен пожар. В момента източникът му е незнаен, само че локални канали в Telegram съобщават за нахлуване от украински БПЛА, свалени от съветската Противовъздушна отбрана.

Около 4:30 ч. във Феодосия прогърмели три мощни детонации, вследствие на които се запалила нефтена база в града. Местни източници прибавят, че пожарът във Феодосия е забележим даже за жителите на Кировски, който се намира на 25 километра.

Според изданието Astra, пожарът е избухнал в най-големия претрупан пункт за нефтопродукти в Крим АО " Морски нефтен терминал ". Отбелязва се, че на полуострова има единствено два такива терминала, като вторият се намира в Севастопол.



Петролното хранилище към този момент беше атакувано и на 3 март 2024 година Тогава на територията на АД " Морски нефтен терминал " паднаха по едно и също време 4 дрона. Повреден е основният водопровод за изпомпване на гориво. Базата беше атакувана и през декември и ноември предходната година.

Според местни медии димът се издига в три " стълба " в нефтеното хранилище във Феодосия. Това може да значи три съществени източника на запалване.



Според Олег Крючков, консултант на ръководителя на окупационната администрация на Крим, в нефтеното хранилище е имало " пожар ". Той добави, че на място към този момент работят спасители. Заради пожара в нефтеното хранилище във Феодосия придвижването в града беше отчасти блокирано.

Крючков добави, че няма потърпевши хора.



Снимка: Кримски вятър

????The fire in at the oil depot in is very powerful❗❗
— ✝ ⚔️ Hunter UA ✠???????????????? (@UaCoins)
Превод: GlasNews.bg 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР