Във времената, в които хотелски марки като Hilton и Sheraton

...
Във времената, в които хотелски марки като Hilton и Sheraton
Коментари Харесай

Историята на първия световен хотелски бранд

Във времената, в които хотелски марки като Hilton и Sheraton към момента са гледали оттатък границите на Съединени американски щати, предприемачът и създател на  Pan American World Airways Хуан Трипе основава марката InterContinental Hotel. Това се случва по искане на тогавашния президен на Съединени американски щати Франклин Рузвелт. Според осведомени Рузвелт е желал да заздрави и усили бизнеса със страните от Латинска Америка след войната, за което му било належащо място за настаняване, споделя CNN.

На 4 април 1946 година Pan American World Airways основава своята интернационална хотелска верига. Първото разкриване е през 1949 година в Белен, Бразилия, след което марката InterContinental се уголемява в целия свят.

Трипе желае да подсигурява на авиационния си екипаж и на пасажерите на самолетната компания, че ще ги чака първокласен хотел, където и да отидат, изключително откакто Pan Am показва нови дестинации в своя световен график.

Създателят на марката няма проект за интериора на хотел InterContinental. Той желае разположението на стаите и другите пространства да са съобразени със средата, където ще се намира постройката. Тогава се появява и интериорният дизайнер Нийл Принс, който напълно не е последовател на общоприетия интериор за хотели. Работата му слага основите на това, с което ще се откроява InterContinental.

Интериорът на хотела съчетава детайли на локалната просвета с американския разкош. Твърди се, че Принс е черпил от театралния си опит, с цел да направи хотелските стаи да наподобяват грандиозно, без да харчи милиони. Огледала и деликатно подбрани цветове са честите начини за основаване на пространство и дълбочина.

След като фотоси на стаите са публикувани из списания и туристически брошури, пасажерите на Pan Am се усилват, както и известността на хотела.

Pan Am стопира да лети преди към 30 години, само че марката InterContinental продължава да живее - макар, че през днешния ден е мъчно да се забележи дизайна на Нийл Принс в хотелите.

Днес от InterContinental споделят, че са фокусирани върху бъдещето. Вицепрезидентът Том Раунтрий споделя, че марката продължава да се стреми да намира нови дестинации и нови пазари, както е било през 20-ти век.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР