Във времена като днешните си мисля, че на герба ни

...
Във времена като днешните си мисля, че на герба ни
Коментари Харесай

Български поет: Мисля си, че на герба ни трябва да има не три лъва, а три овце и овчар с корона на главата

" Във времена като днешните си мисля, че на герба ни би трябвало да има не три лъва, а три овце. И като похлупак – един пастир с корона на главата.
Будалкат ни като овце – с пандемии, ограничения и ваксини. Хем ни будалкат, хем ние сме отговорни.
С овцете е по този начин – те постоянно пасат в неверната морава и постоянно изяждат тоягата ", във Facebook.
 Николай Милчев: В България тези нагоре постоянно са ни изпреварвали с джиповете и кюлчетата Николай Милчев: В България тези нагоре постоянно са ни изпреварвали с джиповете и кюлчетата
" Милите общински съветници от Сандански! Те се били ваксинирали против КОВИД 19 не за друго, а с цел да не се похабят шишенцата. Да не върви...
" Будалкат ни с избори – хем ни будалкат, хем ни плашат. С овцете е по този начин – те са плашливи и с изключение на да си свиват главите една в друга, не се сещат нищо повече. Овцете постоянно избират блеенето и страха.
Будалкат ни и със шпиони. Овцете умират да им описват приказки за шпиони. Седят пред тв приемниците, хрупат люцерна и пуканки и гледат за шпионите. Шпионите постоянно са вълци в овчи кожи.
Баба ми Събка, царство ѝ небесно, с изключение на всичко прелестно беше и гледачка на фасул – гадателка беше дамата. Хора от разнообразни села идваха да им хвърля фасул и да им каже кое ще бъде и кое няма да бъде. От нея съм научил, че четиридесет и двете бобени зърна би трябвало да се разпилян отмерено и да се накитят на идентични купчинки и тогава работата ще стане. Поприхванал съм нещо от нея.
Та като хвърлих аз през днешния ден боба, се падна следното:
 Николай Милчев: Питам се кой народ се оставя да го водят слепци Николай Милчев: Питам се кой народ се оставя да го водят слепци
" Лятото и есента на 2020 година бяха едни от най-болните и възторжени сезони на живота ми. Митинги, национални въстания, речи и флагове и...
Отваряне и затваряне тъкмо като буркани с компот.
Избори с предупреден край и избори безспир.
А най-интересното се падна за шпионите. Днес – съветски шпиони, след седмица – сръбски, до месец – македонски. И хей по този начин – за лукс, след година – и един новозеландски разузнавач. Защото Нова Зеландия е доста надалеч и шпионите ѝ са по-нарядко разселени из България.
Кажете ми в този момент отново за герба – с три лъва ли би трябвало да е, или с три овце. И с пастир с корона на главата. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР