Във време, в което всичко разединява - нека любовта ни

...
Във време, в което всичко разединява - нека любовта ни
Коментари Харесай

Първият Фестивал на семейството започва с кауза в подкрепа на Храма

Във време, в което всичко разединява - дано любовта ни сплотява! С това мото първият по рода си Фестивал на фамилията започва на 26 ноември от 14.00 часа в церемониален водосвет в храм “Света Петка ”, а в 15 часа в градината на Читалището в село Полски извор ще бъде преобразена в цветно фестивално градче. Събитието е във връзка Деня на християнското семейство, който означаваме през днешния ден. То се провежда от Община Камено и по самодейност на локалните поданици и зад него застава църковното настоятелство при храм „ Света Петка “.

В програмата на Фестивала са планувани вкусни изненади от началник готвач и обичайни кулинари, греяното вино и свежи коктейли. За настроението на ще се погрижат артисти, аниматори, инфлуенсъри, поп и рок реализатори, фолклорни групи.

Идеята е събитието да събере фамилии, локални поданици от Община Камено и всеки, който желае да усети непосредственост и топлота в навечерието на Рождество Христово. Ето за какво Фестивала отваря порти за всички български и задгранични жители.

Модерното звучене няма да попречи да бъдат издигнати християнските полезности. Началото ще даде отец Емилиян от храм „ Света Петка “ с водосвет за здраве за поданици и посетители.

Фестивалът стартира с идея, която ще продължи и при идващите издания. Тя е за набиране на средства за доизграждането на обредна столова към православния храм в Полски извор - място за събиране на миряните по разнообразни мотиви и на християнски празници. По думите на отец Емилиян, обектът е бил планиран и вдигнат на недодялан градеж преди 10 години благодарение на земеделци от селото. Поради липса на средства планът е замразен, а в това време броят на жителите в Полски извор пораства. С тях и потребността от място, което сплотява в положителни и неприятни мотиви християните там.

Повече за акцията, можете да разбере по време на Фестивала на фамилиите. Входът е свободен и всеки посетител, дребен и огромен е добре пристигнал.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР