Във време, в което екипите на тенисистите стават все по-екстравагантни,

...
Във време, в което екипите на тенисистите стават все по-екстравагантни,
Коментари Харесай

Връщане към корените: Векич представи собствена линия екипи


Във време, в което екипите на тенисистите стават все по-екстравагантни, Дона Векич реши да предприеме противоположния метод. Хърватката показа своята линия Donna Sport, направена взаимно със спортния бранд Uomo. Моделите са семпли и изчистени, като концепцията е те да припомнят за обичайните тенис екипи, носени в клубовете през по-голямата част от 20. век.

„ Все повече марки залагат на откачени цветове или шарки, до момента в който аз избирам по-класически и елегантни модели. Не е нужно по облеклата да има доста неща. Когато от Uomo се свързаха с мен, концепцията мнгоо ми хареса, а също така „ дона “ значи „ жена “ на италиански. Реших, че това е знак “ – показа хърватката пред Tennis.com.

Векич бе една от тенисистките, които прекратиха партньорството си с Nike при започване на годината. За нея обаче това се оказва опция да стартира нов план, откакто от години развива сполучлив бизнес с ароматни свещи.

„ Това е нов стадий в живота ми. Сега ще имам опция да взе участие в проектирането на моделите – опция, която нямах с Nike. Още от дете имам огромни фантазии. Все още съм на 26, само че на моменти се усещам остаряла, защото съм в Тура към този момент 10 години. Винаги съм имала голям брой ползи оттатък тениса, само че постоянно се възползвам от опциите да ги комбинирам с обичания си спорт. Вярно е, че сред тениса и свещите няма нищо общо, само че кой знае какво може да се случи в бъдеще? “.

При проектирането на екипите на Donna Sport Векич търси съвет от дизайнерката на Leilou Александра Дойчинович, като в това време се въодушевява от известната сбирка на Adidas, основана взаимно със Стела Макартни.

„ Искахме да създадем класен и изящен бранд. Винаги съм считала, че съм елегантна както на корта, по този начин и отвън него и желаех да пресъздам това в новите модели. Качеството на материалите също е от голямо значение. Работим с италиански платове, които са в действителност прелестни. В Пърт беше доста горещо, само че все пак се усещах добре на корта “.

Donna Sport направи своя формален дебют на United Cup, а за Australian Open Векич заложи на модел в бяло и розово. Бившата №19 обаче към този момент мисли за Уимбълдън.

„ До Уимбълдън няма толкоз доста време, тъй че се надявам да успеем да подготвим новите модели. За Australian Open избрах по пъстър модел, защото би трябвало да изпъкваш на слънцето и на фона на сините кортове “.

Макар към момента да няма желание да споделя моделите си с други играчи, Векич се надява планът ѝ да способства за смяна в стилните трендове в тениса в дълготраен проект.

„ Замислете се какъв брой постоянно виждате играчи, които носят едно и също. За мен това е извънредно. Когато играя против някоя от приятелките ми в Тура я запитвам какво има намерение да носи на мача, с цел да не се дублираме. Постигаме единодушие, само че при множеството играчи нещата не се получават толкоз елементарно. Това събитие е още по-често при мъжете, защото марките нормално проектират по-малко модели за тях. Би било хубави да забележим повече фешън многообразие на корта “ – безапелационна е четвъртфиналистката от US Open 2019.

Векич ще има шанса да покаже екипите на Donna Sport в Мелбърн най-малко още един път. Утре тя ще се изправи против Нурия Паризас Диас в мач от трети кръг, а при триумф нейна съперничка на осминафинала ще бъде Маркета Вондроусова или Линда Фрухвиртова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР