Във време, в което децата все по-малко четат, една майка

...
Във време, в което децата все по-малко четат, една майка
Коментари Харесай

7-месечно бебе е най-малкият читател в регионалната библиотека във Варна

Във време, в което децата все по-малко четат, една майка от Варна учи щерка си на обич към книгите. И освен като ѝ чете приказки вкъщи всеки ден, а като я води всяка седмица в библиотеката.

Анастасия е най-малкият клиент на Регионалната библиотека във Варна. Била е единствено на два месеца и половина, когато са ѝ издали читателска карта.

Още преди да проходи, дребната Анастасия самоуверено стъпва в света на книгите. Всяка сряда майка ѝ я води в Стаята на приказките в Регионалната библиотека във Варна, с цел да я среща с приказни герои и магии.

" Харесва ѝ, да. Всичко я вълнува ужасно доста. Обича да си ги разлиства самичка, обича да ѝ демонстрират картинки. Да, усеща се доста добре ", споделя майката Ралица Каменарова.

Анастасия към този момент е на седем месеца, само че в своя читателски картон има записани повече от 10 книжки. Всеки ден вкъщи ѝ четат приказки, само че в библиотеката приказките оживяват.

" Тук атмосферата е напълно друга. Тук подготвя да се пренесем в едно друго измерение. Тук ароматът е друг ", споделя майката.

В света на цифровите технологии една майка учи щерка си да обича книгите. Тези от хартия и ухаещи на мастило.

" Надявам се да успее да съобщи същото и тя на своите деца, тъй като книгата е нещо, което би трябвало да бъде част от нашето всекидневие ", споделя Ралица Каменарова.

Оставяме дребната Анастасия и майка ѝ измежду книгите в Стаята на приказките. В свят, цялостен с вълшебни истории и приказни герои.

Вижте още в репортажа на Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР