Във време на война трябва да предприемем още по-решителни, драстични

...
Във време на война трябва да предприемем още по-решителни, драстични
Коментари Харесай

ЕК: Трябва да предприемем драстични мерки срещу дезинформацията

Във време на война би трябвало да предприемем още по-решителни, фрапантни ограничения против дезинформацията, тъй като тя е опасност за публичната сигурност, също както хакерските атаки. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия, Вера Йоурова, в онлайн среща с младежи.

Тя разясни, че напъните за битка с дезинформацията не би трябвало да се трансформират в цензура, тъй като цензурата няма място в Европа. Трябва да отчитаме съществуването на дезинформацията и публично известните персони би трябвало да спомагат.

Дълго пренебрегвахме потребността да обясняваме на хората ясно какво вършим. Ако пространството не бъде наситено с достоверна информация, празнотата ще бъде запълнена от дезинформация, уточни Йоурова.

Не вярвайте на всичко, а проверявайте, не препращайте известия с евентуално подправена информация, прикани тя. По нейните думи дезинформацията е ориентирана най-често против по-възрастните хора. Тя означи, че Европейска комисия влага средства за медийно ограмотяване на европейците.

Пропагандата на съветския президент, Владимир Путин, с години се разпространяваше. От 2014 година, след съветското навлизане в Крим, наблюдавахме бърз растеж на дезинформацията, ориентирана против Украйна, с цел да я показа като агресор. Социалните мрежи са част от бойното поле и от военните старания на Кремъл, съобщи Йоурова.

Тя заяви, че е помолила Google да не дава пространство за сходно рисково наличие. Йоурова уточни като най-отвратителен, по нейните думи, образеца с постове за конфигуриране на хората в Европейски Съюз против украинските бежанци. По нейните думи такива образци има в Чехия и Австрия, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР