Във време, когато би трябвало да аплодираме Неймар и Бразилия

...
Във време, когато би трябвало да аплодираме Неймар и Бразилия
Коментари Харесай

Гений и измамник. Как Неймар отврати футболния свят

Във време, когато би трябвало да приветстваме Неймар и Бразилия по пътя им към рекордна шеста международна купа, най-скъпият футболист в историята в действителност съумя да отврати безпристрастните почитатели.

Уменията му с топка в крайници са напряко вълшебен, а придвижванията му на терена наподобяват стъпките на самба. Неймар има възвишен статут в своята татковина, която живее и диша с най-обичаната игра. Той обаче има един голям проблем, който отблъсква последователите без значение от маркираните голове и постигнатите победи.

Трансферът му от " Барселона " в " Пари Сен Жермен " предишното лято бе не просто договорка за 222 милиона, само че и опит за измъкване от дебелата сянка на Лионел Меси. Очакванията бяха точно в този момент 26-годишният нападател да разкрие лидерските си качества в цялостна степен. За страдание обаче финтовете и попаденията му още веднъж останаха на назад във времето.

След отпадането на Меси и Кристиано Роналдо всички погледи бяха отправени към индивида, който има упоритости да се намеси съществено в борбата за " Златната топка ". Но вместо да възхваляваме гола и асистенцията на златното момче на Бразилия в 1/8-финала против Мексико, трябваше да забележим по какъв начин Неймар се търкаля по терена в театрална мъка. Той направи всичко по силите си, с цел да унищожи красивата си игра.

Мексиканецът Мигел Лайун се осмели да настъпи десния му гален. Беше ли гадна тази постъпка? Разбира се! И никой не я оправдава. Но беше ли оправдана и реакцията на Неймар? Абсолютно не!

Той изкрещя, разпери ръце във въздуха, разплака се като че ли лекарите ще би трябвало да ампутират крайници му и по-късно ще избавят живота му от солидна кръвозагуба. Щеше да бъде същински героизъм Неймар изобщо да се движи, в случай че травмата му в действителност бе толкоз сериозна, колкото самият той искаше да убеди феновете и най-много рефера.

Неймар е преструван, артист и може би най-дразнещият футболист на нашата ера. Дали е лъжец? Думата е прекомерно мощна и евентуално несъответствуваща, само че е реалност, че бразилецът опита да излъже съдията и да го подтикне към по-сурово наказване на своя противник.

Изумително е да видиш състезател с подобен грамаден гений, който плаче като малко дете даже след най-незначителния контакт. В избран интервал и Роналдо прикова вниманието със своите театрални заложби, само че Неймар изведе симулациите на напълно ново ниво и умерено може да бъде номиниран за Оскар. Жалкото е, че той не стори същото с футболните си умения - по този начин, както го направи Кристиано.

Може би международното състезание извади на показ най-лошото от Неймар, само че той се трансформира в пушечно месо за своите критици. И - би трябвало да признаем - с цялостно право.

Всички зяпнахме от учудване от превъртанията му против Сърбия в груповата фаза, които мигновено се трансфораха в меме с планетарна известност. Направо е удивително, че Неймар въобще оживя, с цел да опише претърпяното...

Срещу Коста Рика Неймар той се хвърли обратно в наказателното поле, откакто едвам бе допрян по гърдите от бранител. Сами преценете това опит за машинация ли е или нещо друго. Но най-бляскавият му шедьовър пристигна против Мексико.

Какво ли усещат в тези моменти славните бразилски икони, чиито имена са обезсмъртени във футболната история - Пеле, Гаринча, Бебето, Ромарио, Роналдо, Ривалдо, Роналдиньо?

Дори и за най-талантливия футболист има граници, които не трябва да бъдат прекрачвани. Търпението се изчерпва, дори и да струваш 222 милиона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР