Във връзка със заявените в публичното пространство от управляващите промени

...
Във връзка със заявените в публичното пространство от управляващите промени
Коментари Харесай

Пациенти не искат неосигурените бременни да ползват същите услуги като осигурените

Във връзка със декларираните в общественото пространство от ръководещите промени за обезпечаване на равни права на неосигурени и обезпечени (в случая бременни) от Пациентски организации “Заедно с теб” показваме изрично противоречие. Това се споделя в писмо на Пенка Георгиева по отношение на, на която всички се сплотиха към концепцията неосигурените и обезпечените бременни да се употребяват от един и същи пакет медицински услуги.

Даването на неосигурени жители да употребяват здравни права като обезпечени е доста неприятен и демотивиращ сигнал за обществото, твърди Георгиева. Подобна стъпка към равнене на осигурителните права на плащащи и неплащащи здравни осигуровки ще има извънредно отрицателен резултат върху здравното обезпечаване като развой в България, добавя тя.

Първата стъпка в посока бременни дами е допустимо да е причина за лавинно възходящи групи от жители, които да бъдат освободени от задължението за здравно обезпечаване, счита Георгиева.

„ Управляващите би трябвало да изпълнят отговорностите си да управляват заплащането на здравните осигуровки от всички жители, които подлежат по закон на това. Както и да се вземат съответни ограничения за тези в сивия бранш, които изчакват вечерите и посещават лекарите в Спешните приемни отделения “, написа още в писмото.

Пенка Георгиева споделя също по този начин: „ Тези, които заради финансови аргументи нямат опция и употребяват обществената система по избрани правила, дано бъдат освободени и се обезпечи механизъм за обезпечаването им “.

„ Категорично показваме противоречие с претекста на ръководещите, че „ страната обезпечава децата и няколко месеца допълнително не са проблем”, тъй като това е погрешно и аморално. Децата не могат да работят и по тази причина са обезпечени от страната.

И в тази връзка задаваме въпрос по кое време страната ще стартира да обезпечава държавните чиновници с цялостния % здравни осигуровки, тъй като сега ги обезпечава на половина и останалите съзнателни данъкоплатци поддържаме здравното обезпечаване на работещи хора? “, приключва писмото на Георгиева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР