Във връзка със заповед на министъра на здравеопазването проф. Христо

...
Във връзка със заповед на министъра на здравеопазването проф. Христо
Коментари Харесай

Комисия под председателството на Виолета Иеремиева обсъди методиката за изработване на областна здравна карта

Във връзка със заповед на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков в Областната администрация се организира съвещание на комисия за разработване на регионална здравна карта. Председател на комисията е регионалният шеф Виолета Иеремиева, която откри форума и с признателност към всички медицински експерти за всеотдайността към техните пациенти.

Членове на комисията са представители на Регионална здравна ревизия, Районна здравноосигурителна каса, Районна гилдия на Българския лекарски съюз, Районна гилдия на Българския зъболекарски съюз, Регионална гилдия на Българската асоциация на експертите по здравни грижи, представители на организации за отбрана правата на пациентите и на всички общини в региона.

Директорът на РЗИ доктор Илиян Минчев, показа утвърдената от министъра на опазването на здравето методика за правене на регионалната здравна карта, в сходство с условията на Закона за лечебните заведения.



Д-р Ваня Иванова, представител на РЗИ, акцентира високата обезпеченост на региона с медицински експерти в доболничната и болнична помощ, както и с дентални експерти и експерти по здравни грижи.



Доц. Пенка Костадинова, шеф на РЗОК – Плевен, заяви, че по публични данни Плевенска област е на второ място в страната по брой обслужени пациенти. Около 40% от миналите по клинични пътеки са поданици на други области. Причината за това е съществуването на високоспециализирани действия и квалифицирани експерти в здравните заведения на Плевенска област като наклонността е този % да пораства.

Беше направено предложение методиката да регистрира с изключение на възрастовата конструкция на популацията и тази на лекарската гилдия.

Крайният период за обобщаване на данните от събраната първична информация, както и за показване на готовата регионална здравна карта в Министерство на здравеопазването е 30 септември 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР