Във връзка със заповед на главния прокурор Иван Гешев на

...
Във връзка със заповед на главния прокурор Иван Гешев на
Коментари Харесай

Операция срещу разпространението на наркотоци около училища тече в София


Във връзка със заповед на основния прокурор Иван Гешев на територията на гр. София от тази заран се организира профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на разпространяването на наркотични субстанции в регионите към учебни заведения та. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

От там допълват, че 3101 профилирани интервенции по противопоставяне на разпространяването на опиати са извършени в страната след предписание на основния прокурор Иван Гешев. На 4 март 2020 година със заповед на основния прокурор на районните и окръжните прокуратури бе разпоредено осъществяването на инспекции взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи против производството, държането и разпространяването на наркотични субстанции. Приоритетно инспекциите би трябвало да се правят в регионите на образователните заведения, бе маркирано още в заповедта.

От началото на март до края на септември 2020 година са тествани общо 5066 учебни региони и прилежащи територии. В хода на профилираните полицейски интервенции, под управлението на прокуратура та, са разкрити 170 нови места за продажба на наркотични субстанции. За произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции са арестувани 4140 лица. За посочения интервал са формирани 3758 досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 354 а-354 в от Наказателен кодекс.

В резултат от извършените профилирани интервенции на територията на цялата страна са конфискувани общо над 674 кг марихуана, над 6000 кг канабис, над 6 кг хероин, над 19 кг амфетамин в разнообразни разфасовки, както и 3 422 бр. таблетки амфетамин, над 7 кг в разнообразни разфасовки и над 100 бр. таблетки метамфетамин, над 14,5 кг и над 1 900 бр. таблетки екстази, над 3 кг нови психотропни субстанции (дизайнерска дрога), разнообразни прекурсори за изработката на наркотичните субстанции и кокаин.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР