Във връзка със започване на присъствено образувателен процес за учениците

...
Във връзка със започване на присъствено образувателен процес за учениците
Коментари Харесай

Ученици от още 42 училища във Варненско се върнаха в клас днес

 " Във връзка със започване на присъствено образувателен развой за учениците от 1ви до 4ти клас на 10.11.2021, той започва в 42 учебни заведения ", това заяви Ирена Радева шефът на Регионалното ръководство по образованието на брифинг през днешния ден, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Бяха направени проби в 311 паралелки и са тествани 4426 деца. Благодарим за съдействието на родителите, 383 родители се включиха в тестването и 6ма доброволци, включително посредници от учебните заведения. В този ден, на 10ти ноември, е имало един болен възпитаник, 3ма учители и 2ма представители на непедагогическия личен състав.

Днес този развой продължи, като към тези 42 учебни заведения се прибавят още 35.  Днес имаме нови 238 паралелки, които са тествани и още 3554 възпитаници. Установена е единствено една позитивна проба на един преподавател.

Очакваме още две образователни заведения да се включат. Имало е малко усложнения в учебното заведение в село Константиново. Там процесът започва на следващия ден, както и в учебното заведение по изкуства " Добри Христов “ което ще започва във вторник ", осведоми Ирена Радева.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР