Във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона

...
Във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона
Коментари Харесай

ЦСКА 1948: Изменение на Закона за хазарта заплашва бъдещето на ЦСКА

Във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, № 054-01-50, импортиран в Народното събрание на 04.06.2020 година от Валери Симеонов управлението на ФК ЦСКА 1948 изрази следната позиция:

" Разпоредбата на параграф 1 на Законопроекта предлага основаване на алинея 4 в член 4 от Закона за
хазарта,

според която
хазартни игри в игрално казино и/или игри с игрални автомати се провеждат единствено в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и обитаеми места според приложението към закона, както и в територии и обитаеми места, отстоящи на не повече от 20 км от шосеините, железопътните, морските и речните гранични контролно-пропускателни пунктове.

Приемането на тази наредба би довело до затварянето на всички игрални зали и надлежно до преустановяването на тяхната деиност. Всеизвестно е, че уредниците на
хазартни игри са съществени рекламодатели и спонсори на българските спортни клубове и в частност на ЦСКА.

Предоставените от страна на хазартните уредници средства, по отношение на рекламните и спонсорски контракти, са наложителен детайл за съществуването на клуба.

Те са жизненоважни както и за поддържане на спортната база, по този начин и за реализиране на високи спортни резултати от страна на играчите ни на терена.

Тази редакция на Закона за
хазарта неимоверно ще докара до прекъсване на финансирането на клуба от главния му източник на средства. Това надлежно слага под въпрос издръжката на ЦСКА, заплатите на спортистите и управлението.

В случаи, че се допусне лишаването ни от опцията да разчитаме на тези средства, това ще докара до съществени въпросителни по отношение на бъдещето на футболния ни клуб.

Създаден на 5 маи 1948 година, ЦСКА е рекордьор по шампионски трофеи на България, като е печелил държавното състезание 31 пъти.

Между 1954 година и 1962 година е първенец в девет следващи сезона, което към момента е непостижим народен връх. Носител е също по този начин на 21 Национални купи на страната, както и на 4 Суперкупи.

ЦСКА има два полуфинала за Купата на европеиските първенци (през сезоните 1966/67 и 1981/82), както и четири достигания до четвъртфиналите. Записва и един полуфинал за Купата на носителите на купи (през 1988/89).

Клубът е прочут като „ килърът на европеиски първенци “. До момента е срещал четири настоящи носители на КЕШ/ШЛ, като в три от случаите отстранява противника си - Аякс (1974 г.), Нотингам (1981 г.) и Ливърпул (1982 г.).

ЦСКА е дал път на доста от легендите на българския футбол. Сред тях са единственият българин, печелил Златната топка - Христо Стоичков; първият български футболист, вкарвал във край на европеиски клубен шампионат - Емил Костадинов; рекордьорът по награди за Футболист № 1 на България и по голове за националния тим - Димитър Бербатов; първият български притежател на Златната обувка - Петър Жеков, и доста други. Именно Жеков е рекордьорът по голове за ЦСКА - 144. Борис Гаганелов пък е футболистът с наи-много мачове за клуба.

След умишления банкрут през 2016 г, ЦСКА стартира възраждането си от наи-ниското равнище на българския футбол.

От сезон 2020/21 ЦСКА е още веднъж част от наи-високия ешелон на българския футбол - efbet Лига. Днес тимът заема гордо мястото си измежду наи-добрите в страната. Концепцията за развиване на клуба се базира на налагане на български футболисти и баланс сред опитни и млади състезатели. Старши треньор на състава е Красимир Балъков. Негови помощници са Иордан Юруков и Спас Стоименов. Треньор на вратарите е Димитър Атанасовски.

Клубът е твърдо решен да се бори за устойчиво бъдеще, с цел да може с горделивост да заеме своето място в efbet Лига ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР