Във връзка със зачестили сигнали на граждани за нарушено водоподаване

...
Във връзка със зачестили сигнали на граждани за нарушено водоподаване
Коментари Харесай

Кметът Събков проведе работна среща с ръководството на „ВиК“ ООД -Враца

Във връзка със зачестили сигнали на жители за нарушено водоподаване и неодобрение от възможното повишаване на водата в област Враца, кметът на Община Мездра инж. Генади Събков организира работна среща с шефа на „ Водоснабдяване и канализация “ ООД-Враца Ангел Престойски. На нея бяха разисквани аргументите за вероятно повишаване на водата в област Враца и бе разисквана идната замяна на част от водопроводната мрежа в гр. Мездра като детайл от осъществяването на Инвестиционната стратегия на Общината през 2018г.
Благодарение на положителното взаимоотношение сред Община Мездра и „ ВиК “ ООД-Враца и вследствие на изпратенa протестнa декларация от кметовете на селата Зверино, Игнатица, Елисейна, Очин дол и Зли дол, до инж. Събков и господин Престойски, е контрактувана работна среща сред управлението на сдружението и кметовете на 5-те села. Срещата ще се организира на 20.11.2017г. в седалището на водоснабдителното сдружение във Враца. Г-н Престойски изрази мнение, че цената на водата, доставяна по гравитачен път е обвързвана с европейската инструкция за равнене на заплащанията в районите. Вероятното повишаване на водата с 12-18% е одобрено на съвещание на КЕВР, само че към момента не е влезнало в действие. На срещата сред управлението на „ ВиК “ ООД-Враца и кметовете на засегнатите от възможното повишаване на водата обитаеми места в Общината, ще се обяснят всички аспекти на основания проблем, направените вложения във ВиК- бранша, трендовете в народен мащаб и вероятното реализиране на единогласие в тази тенденция.
Инж. Събков бе безапелационен, че е редно въпросът с цената на водата да бъде разискван и на съвещание на Асоциацията по Водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД - Враца и едвам тогава да се вземат дефинитивни решения от КЕВР.
На срещата бе разисквано и приключването на капиталовата стратегия на Общината за 2017г., както и уговорките, които бяха поети и изпълнени от ВиК сдружението в града.
„ С вчерашния довършителен ремонт на улица „ Дунав “ се надявам, че приключат всички страдания и паники на хората от кв.101, касаещи планови поправки. Ще изчакаме уместно време, с цел да асфалтираме ул. “Дунав “. Смятам, че превантивно свършихме добра работа, макар всички неволи, които бяха провокирани на живеещите в региона. Бяха заменени всички водопроводни отклонения и бяха сменени основния и второстепенния тръбопровод на ул. “Дунав “. Надяваме се през идната година да продължим със същото движение и там, където асфалтираме улиците, да правим прелиминарен ремонт на водопроводнита мрежа, с цел да не изпадаме в неприятната обстановка първо да асфалтираме, след което „ ВиК “ да разкопава прясно асфалтираните улици.
Предстои Община Мездра да подпише значим капиталов план за ремонт на няколко улици в гр.Мездра - част от ул. “Ал.Стамболийски “ /южното платно над пазара/, дъгата от Кременска рампа до цех „ Хемус-М “, ул. “Хр Ботев “ /от моста на входа на Мездра до Хемус-М/ и ул. “Димитър Благоев “. Ще включим и спомагателни улици, само че това ще стане с приемането на бюджета на Общината за 2018г. На този стадий имаме разбирането на водоснабдителното сдружение, че ще спомагат за ремонта на ВиК мрежата. “, добави инж. Събков.
Кметът изрази мнение, че Общината има огромния шанс да работи с сдружение, разполагащо с техника и финансови благоприятни условия за осъществяване на незабавни и планувани ремонтни действия.
Инж. Събков и господин Престойски се договориха да продължи взаимната работа по информиране на популацията в Общината за зародили повреди и идни поправки по водопроводната мрежа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР