Във връзка със стартирането на отоплителен сезон 2023-2024 година ръководството

...
Във връзка със стартирането на отоплителен сезон 2023-2024 година ръководството
Коментари Харесай

„Топлофикация-ВТ“ АД с важни указания към абонатите преди старта на отоплителния сезон

Във връзка със стартирането на отоплителен сезон 2023-2024 година управлението на „ Топлофикация-ВТ “ АД припомня на клиентите си, какви дейности са нужни да подхващат, с цел да се насладят на топлината и комфорта, предоставяни от сдружението.

„ Първото нещо, което клиентите би трябвало да създадат е да приключат с всички поправки по вътрешната отоплителна апаратура. Лицето, което са упълномощили за работа с абонатната станция, да изпълни инсталацията. След като бъде изпълнено това се стартира поетапна инспекция за подготвеност на вътрешните отоплителни съоръжения /ВОИ/ за старт на отоплителния сезон “, поучават от топлоцентралата.

Експертите допълват, че преди напълване на вътрешната отоплителна апаратура би трябвало да се отворят на оптималната степен вентилите на радиаторите, с цел да не се постанова в допълнение допълнение и обезвъздушаване на отоплителните тела и на вътрешната отоплителна апаратура след стартиране на отоплението.

„ Обезвъздушаването на ВОИ се прави от упълномощеното лице за работа с абонатната станция в постройката. В здания – етажна благосъстоятелност, в които вътрешната отоплителна апаратура не е напълнена, заради продължаващи поправки в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено. В този случай умоляваме потребителите да изпратят заявление за отсрочено включване на отоплението “, акцентират от ТЕЦ-а.

Освен това категорично припомнят, че включването и изключването на отоплението в абонатната станция, чрез отваряне и затваряне на спирателната арматура (кранове) към топлопреносната мрежа се прави извънредно от чиновници на „ Топлофикация – ВТ “ АД. Боравенето с тези арматури от неоторизирани лица може да докара до разстройства и повреди в работата на топлопреносната мрежа, които да се отразят и върху други клиенти на сдружението. В случай на високи външни температури е задоволително за се затворят радиаторните вентили, автоматизираното ръководство на абонатната станция ще намали мощността и съгласно това.

От „ Топлофикация-ВТ “ АД припомнят още, че преди началото на отоплителния сезон е належащо да бъдат тествани и уредите за дялово систематизиране.

„ В случай, че екранът им е загаснал или има някакъв различен проблем, би трябвало неотложно да се потърси подпомагане от компанията, която прави дяловото систематизиране в съответната абонатна станция “, прецизират от ТЕЦ-Велико Търново.

 

за клиенти на дялово систематизиране към „ Топлофикация – ВТ ” АД – тел. за контакт 062 64 28 86 и 062 67 02 29за клиенти на дялово систематизиране към „ Белчевстрой ” ЕООД – тел. за контакт 0878 14 56 28

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР