Във връзка със спиране или забавяне на работата по редица

...
Във връзка със спиране или забавяне на работата по редица
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР изпрати писмо до Инспектората на ВСС във връзка със забавени 25 досъдебни производства

Във връзка със прекъсване или закъснение на работата по редица досъдебни производства, водени от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и на произвеждане в Специализираната прокуратура, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров изпрати писмо до Инспектората на Висшия правосъден съвет. В него той осведоми за зараждащите от това усложнения в следствието на проведени незаконни групи.

В документа са визирани 25 досъдебни производства, при които има такова закъснение, като единствено пет от тях са от последните три седмици. Въпреки основаната организация и съгласувана дата за осъществяване на профилирани полицейски интервенции за задържане на лица, документиране и секване на незаконна активност на проведени незаконни групи, реализациите биват отменяни от наблюдаващите прокурори. Посочваните претекстове са висока натовареност на наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура, неконкретизирано устно предписание на административния началник на Специализираната прокуратура и други.

Тези условия основават усложнения в следствието на проведени незаконни групи - несъразмерното закъснение на интервенции по задържането им води до тяхното преструктуриране, до отвод на очевидци (с загадка и очевидна самоличност) от показания, дадени по досъдебни производства, привършване на периодите за употреба на специфични разследващи средства и други. Вече е реалност и неодобрение от страна на потърпевши, по чиито сигнали са формирани каузи, само че приключването им е забавено и надлежно прекосяването в правосъдна фаза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР