Във връзка със спекулациите в някои медии, че през 2015

...
Във връзка със спекулациите в някои медии, че през 2015
Коментари Харесай

КРИБ: Никога не сме искали национализация на нечий бизнес в България

Във връзка със спекулациите в някои медии, че през 2015 година „ скандално “ са напуснали КРИБ огромните американски енергийни компании „ Ей И Ес “ и „ КонтурГлобал “, поради „ лансираната от организацията концепция за национализиране на бизнеса им в България “, бихме желали да създадем опровергаване и да заявим изрично, че КРИБ в никакъв случай не е желала национализация на нечий бизнес в България. Искането за национализация на така наречен американски централи беше направено от друга работодателска организация, без да е поискала и без да е получавала нашето единодушие за това. Това съобщи в своя позиция Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/.

Нашите апели към държавното управление през последните години са ориентирани против непазарното избавяне на държавната „ Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 “. Така да вземем за пример през месец февруари т.г. четирите работодателски организации КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП, обединени в АОБР, за следващ път сигнализирахме, че „ Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 “ продължава да работи на непазарна цена и не се стреми да усъвършенства разноските си, като посочихме за съпоставяне, че двете частни централи в Маришкия басейн са надалеч по-ефективни.

В умозаключение можем да осведомяваме, че разговорът с американските централи, който преди пет години беше нарушен, сега е възобновен. Проведени са редица срещи с управлението на „ Ей И Ес “, първата от които с посредничеството и в наличието на Американската комерсиална камара в България (АмЧам).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР