Във връзка със снеговалежа в София започна извършването на обработки

...
Във връзка със снеговалежа в София започна извършването на обработки
Коментари Харесай

Първи сняг в София, над 60 снегорина чистят улиците на столицата

Във връзка със снеговалежа в София стартира осъществяването на обработки със смеси против замръзване, оповестиха от Столичната община. В работен режим на терен са над 60 снегопочистващи машини, съобщи Българска телеграфна агенция. В момента обработки се извършват в регионите " Витоша ", " Овча купел ", " Люлин ", " Връбница ", " Банкя " и други
 
Фирмите, ангажирани с почистването на града, правят обработки на улици и булеварди, по които се движи публичният превоз, стръмни сектори, мостове и общински пътища.  Към момента градският превоз извършва всичките си нормални направления. 
 
Обстановката се следи от екипи на Столичен инспекторат, подкрепени от дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ". От Столичната община припомнят на водачите да употребяват колите си оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат деликатно със съобразена скорост.
 
Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) през нощта се чака преваляванията да продължат – на юг ще са от дъжд, а на север и в планинските региони – от сняг и там ще се образува снежна завивка. След среднощ от северозапад облачността ще се раздира, преваляванията ще стопират, най-късно сутринта в югоизточните региони. 
 
Сутринта ще е студено, с минимални температури от минус 6° тук-там във високите полета на Западна България, до 4-5° по Южното Черноморие, в София – към минус 4°.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР