Във връзка със скандалните инциденти около футболната среща между отборите

...
Във връзка със скандалните инциденти около футболната среща между отборите
Коментари Харесай

НКП с изявление за скандалите на България - Англия, феновете на Левски искат широк дебат

Във връзка със скандалните произшествия към футболната среща сред тимовете на България и Англия (проведена в град София на 14.10.2019 година) и последвалата ги акция от всеобщи арести и административни санкции на последователи на Левски, които за следващ път бяха комфортно „ посочени “ като „ Главните виновници “ за казуса, „ Националният клуб на последователите на Левски “ желае да уведоми всички заинтригувани страни за своята публична позиция.

За следващ път заявяваме, че репресивният метод към решаването на казуса няма да извърши функционалността на „ панацея “, а по–скоро ще докара до „ замитането на срамните истини под килима “ до идващия път, в който те още веднъж ще излязат на дневен ред в българското общество.

От „ НКП “ на Левски от дълго време показваме безапелационната си позиция, че в основата на решение на казуса със спортното безчинство и с закононарушенията против спорта като цяло стои предварителната защита, работата с младите, целевите просветителни стратегии и основаването на други възможности на експанзията, насилието и податливостта към актуалните пороци и зависимости.

Винаги сме били поредни в това свое мнение и в желанието си за започване на разговор със заинтригуваните страни. За тази цел настояваме за последователното систематично въвеждане първоначално в обичания ни клуб на система от положителни практики и механизми за справяне с казуса.

В края на месец юли тази години отправихме публична покана към притежателите и управлението на ПФК „ Левски “ АД за среща с тях, на която да представим за разискване нашето „ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ДОГОВОРЕНОСТ ЧРЕЗ ОФИЦИАЛИЗИРАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ПФК „ ЛЕВСКИ “ И НКП „ ЛЕВСКИ “ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН “. В този документ съществено е застъпен казусът със зловредните прояви от срана на публиката, водещи до санкции и санкции за Клуба, както и способи и ограничения за оправянето с него. Идея беше тази среща да се организира при изискванията на най-широка представителност от страна на „ синята общественост “. Поради тази причина отправихме предложения до представители на най-изявените софийски фракции, районни структури и фен-клубове на последователите от цялата страна и чужбина. Отговор на поканата за среща по този начин и не получихме!

На 03.09.2019 година изпратихме публично предложенията си за работа до ПФК „ Левски “ АД и редица медии. Те бяха оповестено и на нашия формален уеб уебсайт . Тази активност остана още веднъж без резултат. Нямаше отговор от страна на клуба, а медиите не реагираха по никакъв метод!

Със страдание констатирахме, че и до ден сегашен от страна на ПФК „ Левски “ АД няма никакъв интерес, нито капацитет клубът да заеме своето водещо място в препоръчаната му взаимна самодейност, като желаната тактичност е на щрауса, който „ си заравя главата в пясъка “, а водещата идея на управлението може да се формулира като „ няма човек – няма проблем “, в тази ситуация „ гоним почитателите – решаваме проблемите “.

За страдание една такава политика води и ще води неизбежно в бъдеще единствено и само към задълбочаване на проблемите и повишаване на отрицателните последствия от тях.

Предвид това, и водени от нашата увереност да не стоим безучастни пред нетърпящото отсрочване предизвикателство, ние от НКП на „ Левски “ взехме решение да предизвикваме един необятен спор, в които да поканим за присъединяване представители на всички заинтригувани страни, в това число Правителството, ММС, Министерство на вътрешните работи, БФС, Общините и представители на всички клубове на последователи на останалите тимове в страната.

Като първа стъпка информирахме за желанието си Министър–председателя, Министъра на вътрешните работи, Министъра на младежта и спорта и В.И.Д. Президент на БФС, като приложено изпратихме до всички тях предлагането което отправихме към ПФК „ Левски “ АД.

Вярваме, че по този метод подаваме ръка към всички, които имат интерес от решаването на казуса, тъй като имаме вяра, че всичко се корени в задружните ни старания и единствено по този метод един път вечно ще върнем насладата и удоволствието от обичаната игра по българските игрища.
efbet Лига 13 кръг, събота 19 октомври  Левски 2:1краен резулат  Арда (Кърджали)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР