Във връзка със силния вятър в София шест екипа на

...
Във връзка със силния вятър в София шест екипа на
Коментари Харесай

​Заради силния вятър в София: 6 аварийни екипа са реагирали на близо 50 сигнала​

Във връзка със мощния вятър в София шест екипа на дирекция Аварийна помощ и предварителна защита са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета, както и паднали ламарини от 23 обекта и елементи от билбордове 4 бр. През системата 112 са получени близо 100 сигнали от през вчерашния ден следобяд до тази заран, 18 март, оповестява пресцентърът на Софийска община.

София
  Паднали дървета и счупени клони след бурния вятър (СНИМКИ) Паднали дървета и счупени клони след бурния вятър (СНИМКИ)
Ураганен вятър в София този следобяд.

Екипите на спешна помощ и пожарната са работили през цялата нощ и активността по разчистване и обезопасяване продължава. Отстранени са рискови клони на ул. Българска ливада, паднали клони на ул.Искър върху контактно-кабелната мрежа.

Към момента градският превоз се движи на всички места, като се изключи краткотрайно скъсения маршрут на трамваите 20 и 23. Те се движат до спирка " Гео Милев ", а в сектора от " Гео Милев " до Гара Искър и до " Дружба " 2 са обезпечени рейсове за обслужване на пасажерите. Аварийните екипи са на място и отстраняват паднало върху мрежата дърво на ул. " Искърско шосе ".

Дежурните екипи на дирекция Аварийна помощ и предварителна защита са направили обходи на територията на Столична община за оглед положението на реките и водните обекти. За през днешния ден прогнозата за времето е за продължение напразно сдържан до мощен, като се чакат превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Напомняме на жителите да бъдат деликатни при напредването си навън в неделния ден.
 Силният вятър в София повали дървета и отнесе предмети Силният вятър в София повали дървета и отнесе предмети
Оранжев код за плевел вятър и мощни превалявания е разгласен за на следващия ден в цялата страна, като в североизточните региони с намаляване на температурите ще завали и сня...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР