Във връзка със сигурността на срещата ЕС - Турция във

...
Във връзка със сигурността на срещата ЕС - Турция във
Коментари Харесай

Спецслужбите завардиха Варна


Във връзка със сигурността на срещата Европейски Съюз - Турция във Варна се работи от 1 месец, сподели пред в Бургас основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов.

"Основно всичко стартира още от аерогарата – идване, трасета по които се придвижват делегациите. Има обекти, които ще бъдат посетени, те са тествани авансово. Под защита са 48 часа. Проверени са от работа за противопоставяне на бомбения тероризъм по повод за заложени взривни субстанции. Към момента на никое място няма установени нарушавания ", разясни Маринов. По думите му има екипи и от Специализирания отряд за битка с тероризма, които са в подготвеност при нужда да се намесят.

В Бургас бе на посещаване и вътрешният министър Валентин Радев. Той посети марския град по повеля на премиера Борисов със задачата да организира срещи във всички регионални дирекции с общински кметове и управниците в дребните обитаеми места. Идеята е да се обсъдят ограничения за противопоставяне на битовата престъпност.

В Бургас кметски наместници са желали повече служители на реда в техните обитаеми места, други са призовали за камери и за промени в законодателството.

„ Интересен разговор, въпросите бяха свързани с битовата престъпност, какво сме създали ние, какво желаят да ни кажат”, сподели Валентин Радев. Той посочи, че това лято с изключение на 500-те командировани служители на реда ще поканят в Бургаска област чешки и полски униформени.

Ще се ускори и активността на т.нар.зоополиция. В Бургаската дирекция имало двама подготвени експерти, които да се занимават с сходен вид закононарушения. Валентин Радев прикани жителите да подават сигнали за хипотетични нарушавания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР