Във връзка със сигнала на инж. Димитър Николов за окислителните

...
Във връзка със сигнала на инж. Димитър Николов за окислителните
Коментари Харесай

Окислителни езера тровят Бургас и околността

Във връзка със сигнала на инж. Димитър Николов за окислителните езера, които са породени от „ Лукойл “ – Бургас, ОЗБГ, Константин Бачийски и инж. Николов, от "Организация за протекция на българските жители " направиха инспекция на място. От приложените видеа може да добие визия по какъв начин Бургас и покрайнината са тровени години наред.

Окислителните езера се намират в местността "Пода ", която е до град Бургас. Там са изхвърлени десетки хиляди тона токсини, които са причина за респираторни болести на стотици, че може и на хиляди деца. Отровите са били изхвърляни в продължение на години.

Проблемите, които основават тези токсини са няколко, означават от ОЗБГ:
– отровите проникват в почвата и подпочвените води, и се популяризират. Последиците са съдбовни за флора и фауна;
– отровите се изпаряват във въздуха, вятърът духа изпаренията към града и е налице тровене на бургазлии, съпроводено с отвратителна миризма;
– тези токсини доближават и до морето, още веднъж с съдбовни последствия за флора и фауна.

Ето какво пишат още от ОЗБГ:

През седмицата има камиони, които идват и изхвърлят отпадъци в едно от по-малките езера. Пречиствателната станция не работи и не би трябвало да се изхвърлят отровите, само че се оказва, че не е по този начин. Тровенето продължава, продължава и институционалното безхаберие. Ние, обществото, би трябвало да вземем ограничения, с цел да спрем това тровене. Последиците са за всички нас: ние дишаме този въздух, ние се разхождаме в природата, нашите деца също. От нас зависи по какъв начин ще се оправим с големия проблем!

Една от аргументите град Бургас да е потопен в задушлива миризма през дребните часове на денонощието са тези езера. Малкото езеро, което се вижда на клипа, съгласно инж. Николов, е резултат от огромното. Тоест, отровите от огромното избиват през почвата и се е получило дребното езеро.

Проблемът е голям и може да докара до екокатастрофа, в случай че към този момент няма такава. Ще бъдат алармирани институции, хора, медии и обществото. Не би трябвало да разрешаваме на шепа хора и на шепа продажни ръководещи да се разпореждат със здравето на стотици хиляди.

Инж. Николов ще разкрие и скица за източване на пари – кражба. Става въпрос за милиони левове. при инспекция от институциите елементарно ще се откри истината. Говорим за справедлива инспекция, а не за инспекция, обслужваща нечии ползи и инспекция, която е резултат от корупция!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР