Във връзка със самолета на българска авиокомпания, който се е

...
Във връзка със самолета на българска авиокомпания, който се е
Коментари Харесай

Проверка в Гранична полиция заради непроверени пасажери

Във връзка със самолета на българска самолетна компания, който се е приземил в следобедните часове на 20 март на летище София и пасажерите не са били тествани от чиновници на " Гранична полиция ", министърът на вътрешните работи Валентин Радев е издал заповед за осъществяване на вътрешна инспекция по случая.

Това стана ясно по време на брифинг в Благоевград, където министър Радев взе участие в среща с представители на локалната власт от региона.

" Този случай ме тормози. И в " Гранична полиция " на летището имаше и различен случай. Назначена беше инспекция. Лично ще ревизира за резултатите и дали има осъдени по веригата. Тогава не ставаше дума за аероплан, а за пропускане единствено на един жители. Сега разбирам, че целият аероплан не е бил тестван. Разпоредил съм незабавно инспекция, очаквам резултатите. Ще забележим кой е отговорен, тъй като това е притеснително. Обяснявам си го с пропуски в работата на тези хора, които са там. Всичко ще се наблюдава. Камери, очевидци ", сподели министър Валентин Радев.

На въпрос, в случай че шефът на " Гранична полиция " си подаде оставка, министър Радев бе сбит: " Ще си помисля! " и добави: " Аз доста внимавам за фрагментите в Министерство на вътрешните работи. Трудно набираме качествени хора, мъчно се избавям аз като министър от хора, които са работили в системата. Дори да ми предложат някой за уволняване, ревизирам дали би трябвало да го уволня или не ". " Трябва да бъдем доста деликатни. Всички ни хвалят извън, че пазим доста добре границата. Това е най-добре защитаваната сухопътна граница на Европейския съюз. И всички го споделят това. Казват го и представителите на ФРОНТЕКС, организацията която дружно с нашите хора е по границите. И на този декор се случва нещо сходно. Ние сме под лупа. ", добави министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР