Във връзка с влошената епидемична обстановка в условията на ,

...
Във връзка с влошената епидемична обстановка в условията на ,
Коментари Харесай

Извънредно положение в Чехия, страната въвежда редица строги ограничения

Във връзка с влошената епидемиологична конюнктура в изискванията на, считано от 27.02.2021 година до 28.03.2021 година е оповестено изключително състояние в Чешката република, оповестяват от Mинистерството на външните работи. Въвеждат се по-строги ограничаващи ограничения, които засягат напредването на жителите от 1 до 21 март.
Сред тях са условията жителите, работещи в различен регион по отношение на адресната си регистрация, да показват удостоверение от работодателя. При посещаване на доктор или на административно ведомство в различен регион е нужна писмена декларация или формуляр, удостоверяващ датата и мястото на визитата. Посещенията на родственици в същия регион няма да са позволени, в случай че не са за обезпечаване на неотложни потребности.
 Над 20 000 са към този момент жертвите на COVID-19 в Чехия, вкарват още по-строги ограничения Над 20 000 са към този момент жертвите на COVID-19 в Чехия, вкарват още по-строги ограничения
Броят на смъртните случаи от ковид в Чехия е към този момент 20 194, съобщи ДПА, като се базира на данни от през днешния ден на чешкото здравно министе...
Прекратява се и присъственото образование в учебните заведения, детските градини и яслите. Предвидено е изключение единствено за такива към здравни заведения или отворени за децата на медици и екипи на незабавната помощ. Остават отворени магазините за хранителни артикули, аптеките, дрогериите, оптиките и магазините за цветя. Продължават да действат бензиностанциите и местата за предаване на закупени онлайн артикули. Затварят се обаче книжарниците и магазините за детски облекла и обувки. Удължава се опцията на заведенията за хранене да продават храна през прозорец.
Задължително е носенето на здравна маска или респиратор на работа. Предвидено е изключение за жителите, работещи сами в кабинет или работят от вкъщи. Осигуряването на защитните материали ще е обвързване на работодателя. Продължава да е в действие условието за прилагане на респиратор в магазините, градския превоз и в здравните заведения. Контролът за съблюдаване на ограничаването на напредване е предоставен на полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР