Във връзка с включването в операция BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл

...
Във връзка с включването в операция BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл
Коментари Харесай

Община Мездра приема заявления за предоставяне на топъл обяд до 15 януари

Във връзка с включването в интервенция BG05FMOP001-5.001 „ 3.1 - Топъл обяд в условия на пандемия от COVID-19 “, финансирана по Оперативна стратегия храни и/или главно материално подкрепяне, Община Мездра стартира банкет на заявки за включване в услугата за интервала 01.01.2021 година - 27.04.2021 година, оповестиха от локалната администрация.
Допустими целеви групи по процедурата за кандидатстване са:
• Лица без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия - хора в усложнение заради влошената икономическа конюнктура в страната, хора, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията;
• Лица, сложени под карантина - без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат подкрепа;
• Лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.
Кандидатите следва да подадат следните документи:
1. Заявление-декларация (Приложение 2 към Методиката);
2. Декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация (Приложение 20 към Методиката) - попълня се от кандидат-потребителите и от всички пълнолетни членове в техните фамилии.
Заявленията-декларации се одобряват в Общински център за услуги и информация на жителите при Община Мездра, всеки работен ден от 7 до 15 януари 2021 година (вкл.) от 8 до 17 часа. Лицата ще бъдат утвърдени от Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Мездра като консуматори по плана.
За облекчение на всички кандидат-потребители, документи се одобряват и в кметствата на обитаеми места в Община Мездра.
Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от Секция „ Обяви “ на формалната интернет страница на Община Мездра на адрес:
За спомагателна информация: тел. 0910 932 55 - Отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “ в Община Мездра.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР