Във връзка с въздушна тревога председателят на Народното събрание Росен

...
Във връзка с въздушна тревога председателят на Народното събрание Росен
Коментари Харесай

Делегацията ни в Киев е напуснала бомбоубежището. Желязков: Украйна не заслужава тази съдба

Във връзка с въздушна паника ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него българска делегация в Киев, Украйна, са били отведени в бомбоубежище в 5:50 часа тази заран, където са останали до 9:00 час. Това са удостоверили пред Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Народното събрание.

Българските парламентаристи към този момент са напуснали бомбоубежището.

Сирените за въздушна паника се задействат към 06:00 часа сутринта. Около 07:00 часа е имало съветски офанзиви, както ималко след 08:00 часа, осведоми Българска национална телевизия. До момента има трима ранени. Поразен е електропровод и елементи от Киев са без електричество на левия бряг, най-вече на река Днепър.

" Чуха се сирени и несъмнено по протокол всички дружно слязохме в бомбоубежището. Доколкото знаем са сполучливо обезвредени от системите за противовъздушна защита. Но това, което доста мощно усещане на всички нас направи, бяха децата в бомбоубежището. Четири, пет годишни деца, които умерено и търпеливо стоят и изчакват дружно с родителите си да отмине въздушната паника. Но тези деца в последните две години - това е тяхното всекидневие. Тяхното детство е белязано от тези ежедневни и еженощни паники. Не знам тези деца какво ще си спомнят, само че сигурно това ще остави дълготраен отпечатък. Украйна не заслужава тази орис, Европа не заслужава тази орис, по тази причина би трябвало отговорът да бъде явен и безапелационен ", сподели Росен Желязков.

Визитата на ръководителя на Народното събрание и българската делегация в Украйна минава при засилени ограничения за сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР