Във връзка с увеличаващия се брой на заразени с коронавирус,

...
Във връзка с увеличаващия се брой на заразени с коронавирус,
Коментари Харесай

БЛС: Затворете дискотеките, а не болниците |

Във връзка с увеличаващия се брой на инфектирани с ковид, от Българския лекарски съюз показаха позиция за смяната на противоепидемичните ограничения, свързани с лечебните заведения и нощните заведения. Лекарите считат мярката за прекратяването на плановия банкет на пациенти за изрично прибързана. Според тях в нощните заведения и нощните заведения, на стадионите спазването на ограниченията е невероятно.

Ето и цялостния текст на позицията на БЛС:

БЛС е мощно смутен от стремглавия растеж на случаите на Ковид-19 у нас. Ситуацията в България към този момент не е спокойна! Всеки ден чуваме за следващата болница или обитаемо място останали без медици. Лекарите и експертите по здравни грижи са на ръба на психическото и физическото оцеляване. Бройката на инфектираните медици не стопира да пораства: 1831 са с доказан ковид, а 21 изгубиха борбата с подлата болест.

На този декор до момента в който продължава да се прави поклон към футбола, към нощните заведения и нощните заведения, излиза заповед, с която се прекратява плановият банкет и плановата оперативна дейност в лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди население. Мярка, която е изрично прибързана, тъй като нарушаването на естествената лечебна дейност би трябвало да е последното наложено ограничаване.

БЛС е безапелационен, че противоепидемичните ограничения би трябвало да бъдат поредни.

Нужна е уравновесена суровост, с цел да съумеем да приобщим обществото към тях, тъй като осем месеца след началото на епидемията у нас обществото ни е разграничено. Трябва да бъдем рационални!

БЛС не желае стопанската система да стопира и страната да бъде затворена. Напротив - естественият темп на живот би трябвало да бъде непокътнат, доколкото това е допустимо. Там, където могат да бъдат спазвани противоепидемичните ограничения е от особена значимост работният развой да продължи. Заведенията за хранене, заведенията за хранене, кафетата при съблюдаване на нужното разстояние и при реализирането на постоянен надзор не е нужно да бъдат затваряни. За тези 8 месеца бизнесът привикна с “новата действителност ”.

В нощните заведения и нощните заведения, на стадионите обаче спазването на ограниченията е невероятно и всички ние сме очевидци на това.

Затова, ние, българските лекари, призоваваме в най-кратки периоди за:

- затваряне и прекъсване на визитите в нощни заведения и дискотеки;

- всички групови и самостоятелни спортни мероприятия, по време на които не може да бъде обезпечена нужната отдалеченост и съблюдаване на противоепидемичните ограничения, да се организират без аудитория.

Времето на взаимни отстъпки изтече! Наша, на лекарите и експертите по здравни грижи е отговорността да се грижим за живота и здравето на хората, Ваша, на ръководещите, е отговорността за вземането на тези решения. Решения, които да подкрепят за запазване на здравето на медиците и на българските жители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР