Във връзка с установени нередности в административните процеси в общината,

...
Във връзка с установени нередности в административните процеси в общината,
Коментари Харесай

Наказват общински служители за нарушения на срокове и процедури

Във връзка с открити нередности в административните процеси в общината, кметът Благомир Коцев подреди да се приложат поредност от ограничения за стягане на дисциплината и съблюдаване на периодите и процедурите от звената в общината.До кмета всекидневно се изпращат голям брой сигнали на жители, контрагенти по контракти с общината и сътрудници, в това число и управления на разнообразни европейски стратегии, за забавяния или грешки от страна на администрацията по процедури, периоди, каузи и контракти. Това оповестиха от общинската администрация.

По този мотив Коцев разпореди на заместник-кметовете да стартира използването на дисциплинарни ограничения във връзка с всички административни нарушавания, както и одити и усъвършенстване на звената.

След като е осъществена инспекция по сигнали за общинския комплекс за обществени услуги за възрастни хора " Гергана " е направен отчет, съдържащ данни за открити нарушавания на трудовата дисциплинираност и етичния кодекс от страна на шефа на дома. Във връзка с констатациите на отчета, кметът удовлетвори молбата за овакантяване на шефа на комплекс " Гергана ", считано от 1 януари 2024 година

Прието е предлагането и на шефа на Дирекция „ Правно-нормативно обслужване “ в Община Варна за започване на произвеждане по реда на раздел ІІ от Закона за държавния чиновник за налагане на дисциплинарно наказване на основния юрист на Община Варна за позволени нарушавания в периоди по процесуално посланичество. Причината е издадено от Окръжен съд – Варна решение от 10 ноември 2023 година, с което е отритнат предявен от Община Варна иск по дело, по което общината по-късно е пропуснала периодите за обжалване пред Варненски апелативен съд. Жалба е подадена в деловодството на Окръжния съд, ведно с стимулирана молба за възобновяване на периода за обжалване едвам на 20 декември. Във връзка с това нарушаване, кметът приема предлагането на шефа на дирекцията за наказване на виновния основен юрист на общината.

Във връзка с голям брой забавяния на процедури и процеси по разнообразни планове с европейско финансиране, поставящи под риск безплатна финансова помощ или други запаси на общината, по-рано кметът Коцев освободи от служба шефа на дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “. Възложен е отчет с оферти за наказания на ръководителите на планове, при които е открит риск или към този момент е ясно, че ще бъдат наложени финансови корекции на Община Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР