Във връзка с участието на Община Мездра в Петата процедура

...
Във връзка с участието на Община Мездра в Петата процедура
Коментари Харесай

Пуснаха анкетно проучване на общественото мнение за оценка на общинските политики и услуги в Мездра

Във връзка с присъединяване на Община Мездра в Петата процедура за отсъждане на Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище, се организира анкетно изследване на публичното мнение за оценка на общинските политики и услуги в Община Мездра.
Бихме желали да разберем какво мислите за дейностите и услугите, осъществявани от Община Мездра, като имате поради Ваши персонални усещания и опит. Вашето мнение може да способства за подобряването на локалната народна власт.
Уверяваме Ви, че присъединяване в изследването е непринудено и че всяка информация, която ни дадете, ще бъде употребена единствено под анонимна форма. Не е допустимо да се разпознават самостоятелните отговори.
С цел обезпечаване на оптималната бистрота на изследването, Ви молим да попълните електронно Въпросник за жители, формиран съгласно 12-те правилото за положително демократично ръководство на локално равнище, който се намира на следния линк: https://chkmkt.com/EUEtiketCitizens2020
По този метод имате опция да изразите своето мнение по отношение на използването от страна на Община Мездра на 12-те правилото за положително демократично ръководство на локално равнище.
Предварително Ви благодарим за оказаното подпомагане!
***
12-те правилото за положително демократично ръководство на локално равнище са: 1. Честно осъществяване на изборите, представителност и гражданско участие; 2. Отзивчивост; 3. Ефикасност и ефективност; 4. Откритост и прозрачност; 5. Върховенство на закона; 6. Етично поведение; 7. Компетентност и капацитет; 8. Иновации и отвореност за промени; 9. Устойчивост и дълготрайна ориентация; 10. Стабилно финансово управление; 11. Човешки права, културно многообразие и обществено единство; 12. Отчетност.
Тези правила са в основата на Стратегията за нововъведения и положително ръководство на локално равнище на Съвета на Европа, която е призната от Република България и се ползва сполучливо в продължение на повече от дванадесет години. Тяхното приемане и използване от общините подсигурява дейно и ефикасно обмисляне и ръководство на локални политики и ограничения в интерес на жителите, другите обществени групи и бизнеса.
Европейският етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище е документ за качество на цялостното ръководство в общините, като ръководството се прави оценка по единни критерии и знаци, създадени от Съвета на Европа и годни за всички страни членки. С него се удостоверява, че дадена община дава отговор на европейските стандарти за качество на ръководството на локално равнище.
Община, на която е присъден Европейския етикет, има право да употребява за свои представителни цели названието „ Присъден Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на Съвета на Европа за интервала 2020-2022 година “.
Европейският етикет се присъжда от Национална платформа на сътрудниците за положително демократично ръководство на локално равнище, която е упълномощен от Съвета на Европа орган за партньорство сред държавните органи на национално и районно равнище, органите на локалното самоуправление и локалната администрация и НСОРБ, организациите и структурите на икономическите и обществените сътрудници, гражданското общество, университетските среди, средствата за всеобщо осведомление и Омбудсмана на Република България.
През 2010 година нашата страна стана първата държава-членка на Съвета на Европа, акредитирана да присъжда Етикет на свои локални управляващи, и има водещо значение измежду останалите държави-членки в осъществяването на Стратегията. Отличието се връчва за интервал от 2 години. Главната цел на самодейността е да се предизвикват напъните на от ден на ден локални управляващи и продуктивното съревнование сред тях, което на собствен ред да докара до по-ефективни политики, ориентирани към мощно и витално локално самоуправление в България.
До момента са извършени четири процедури, в границите на които са връчени 64 документи. С Европейски етикет за положително демократично ръководство до момента са удостоени 29 общини. Сред тях е и Община Мездра, която през 2013 година получи документ за Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище, който удостоверява реализирано високо качество на ръководството в общината и ангажираността й да ползва европейските правила за положително ръководство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР