Във връзка с тиражираната широко в социалните мрежи информация, че

...
Във връзка с тиражираната широко в социалните мрежи информация, че
Коментари Харесай

ТЕЦ МАРИЦА 3: За пореден път „псевдозелени политици” манипулират обществото. Целта им е ясна закриване на българската енергетика в угода на чужди интереси”

Във връзка с тиражираната необятно в обществените мрежи информация, че на 10.09.2022  е имало превишение на излъчванията серен диоксид бихме желали да уведомим всички институции и обществеността, че повода не е в работата на Топлоелектрическа централа Марица 3 Димитровград .

Авторите на информацията са известна групичка " псевдозелени политици ”, които да следващ път се пробват да вършат предизборна акция на гърба на българската енергетика. Целта им е ясна –закриване на българската енергетика в сгода на непознати ползи и то в изискванията на небивала енергийна рецесия, тежка инфлация и идваща зима.

Буди неразбиране как  политици назоващи се " български ” протягат ръка за следващ път против нашата централа, която работи единствено с български локален ресурс-лигнитните въглища от Маришкия басейн. За каква енергийна самостоятелност приказват всички, в случай че премахнем централите, които са само действително самостоятелни от импорт на енергоресурси?

За следващ път за " политическа акция ” против нашето дружество се употребяват данни от една от дълго време компрометирана  и остаряла измервателна станция, която " мери ” по този начин както е преференциално на разнообразни корпоративни и политически фактори, при положение свързани с тъкмо с въпросните " политици ”.

Нашето сдружение от дълго време закупи  и подари на Общината две съвременни измервателни станция, които по този начин и не получиха статут на " публични измервателни средства ”, макар че са в пъти по-надеждни от въпросната станция. Този факт също буди неразбиране у нас, очевидно на някой е доста преференциално в града да има един безконечен и комфортен за набеждаване замърсител като нашата Топлоелектрическа централа.

Призоваваме виновните институции да създадат инспекция във връзка тиражиращата се в медиите информация, че в петък на 9 септември формалната измервателна станция в гр. Димитровград е била манипулирана и това е повода на идващия ден тя да е отчела още веднъж превишения на излъчванията серен диоксид. Няма да позволяваме повече да бъдем жертва на операциите политически амбициии на по кое време и да е било и ще пазиме правата си по правосъден път.

Точно сходни " псевдозелени акции ” през последните години освен у нас само че и в целия Европейски съюз доведоха цялата европейска енергетика до колапса, в който се намира сега.

Нека не унищожаваме и българската енергетика, работеща с въглища. Така преди време бяха премахнати 4 реактора на АЕЦ Козлодуй и спрян плана " Белене ” отново поради " зелени митинги ”,така както бяха закрити десетки въглищни мини, отново поради същите вечено протестиращи " политици ”, които когато им преференциално са НПО-та, финансирани от чужбина, а когато им е преференциално се трансформират в " партии ”.  Време е хората, назоваващи се " политици ” да демонстрират най-малко малко държавническо мислене.Така считаме ние –енергетиците от Топлоелектрическа централа Марица 3-Димитровград.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР