Във връзка с силния вятър в София шест екипа на

...
Във връзка с силния вятър в София шест екипа на
Коментари Харесай

Мощната буря тази нощ причини ужасяващи неща в София, аварийните екипи не са мигнали

Във връзка с мощния вятър в София шест екипа на Дирекция „ Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета, както и паднали ламарини от 23 обекта и елементи от билбордове 4 бр. Информацията за ситуацията в София е към 7.00 часа, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Както се вижда от фотографията по-долу, стихията е била толкоз мощна, че даже е съборила тежките пътни знаци.

Снимка: БЛИЦ
През системата 112 са получени близо 100 сигнали от през вчерашния ден следобед до тази заран. Екипите на спешна помощ и пожарната са работили през цялата нощ и активността по разчистване и обезопасяване продължава. Отстранени са рискови клони на ул. „ Българска ливада “, паднали клони на ул. „ Искър” и „ Искърско шосе” върху контактно-кабелната мрежа.

Към момента градският превоз се движи на всички места, като се изключи краткотрайно скъсения маршрут на трамваите 20 и 23. Те се движат до спирка „ Гео Милев”, а в сектора от „ Гео Милев” до Гара Искър и до „ Дружба 2” са обезпечени рейсове за обслужване на пасажерите.

Дежурните екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са направили обходи на територията на Столична община за оглед положението на реките и водните обекти. За през днешния ден прогнозата за времето е за продължение напразно сдържан до мощен, като се чакат превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Напомняме на жителите да бъдат деликатни при напредването си навън в през днешния ден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР