Във връзка с Решение на Министерски съвет - № 54

...
Във връзка с Решение на Министерски съвет - № 54
Коментари Харесай

Важно за чужденците с временна закрила, ето кога трябва да подновят личните си карти

Във връзка с Решение на Министерски съвет - № 54 от 25 януари 2024 година, с което периода на деяние на краткотрайната протекция в Република България е продължен до 04.03.2025 година, от ОДМВР Бургас осведомят, че всички издадени регистрационни карти на чужденци с предоставена краткотрайна протекция в Република България към сегашния миг са със период на годност до 04.03.2024 година Същите следва да бъдат продължени/подновени след декларирано предпочитание от разселеното лице с предоставена краткотрайна протекция, което е нейн титуляр.

Срокът на регистрационните карти, годни до 04.03.2024 година, може да бъде удължен както след, по този начин и преди тази дата, по искане на разселеното лице.

Пререгистрацията на лицата, които имат регистрационни карти за краткотрайна протекция се реализира до 31.03.2024 година в пунктовете на Министерство на вътрешните работи и в центровете на Държавна организация за бежанците (ДАБ) в страната.

В случай, че чужденецът съобщи желанието си да продължи регистрационната си карта след 31.03.2024 година, той може да подаде заявление единствено в някое от териториалните поделения на ДАБ.

Поради това на територията на ОДМВР - Бургас украинските жители, притежаващи регистрационни карти за краткотрайна протекция, годни до 04.03.2024 година, могат да изискат удължение на периода им до 31.03.2024 година в следните пунктове на територията на Бургаска област: Първо Районно ръководство – Бургас и Районни ръководства Несебър, Созопол, Поморие и Царево.

Лицата следва да показват годен паспорт и годна регистрационна карта, в която ще бъде отразено удължаването на периода до 04.03.2025 година Датата ще бъде дописана ръчно от служителя на Министерство на вътрешните работи след отразяване на измененията в профилираната осведомителна система.

В случай, че регистрационната карта е била ламинирана от притежателя й, на лицето ще бъде издадена нова, която не се ламинира.

От особенна значимост е обстоятелството, че за пререгистрацията има задоволително време, планувано тъй че притежателите на регистрационни карти да не се струпват и образуват опашки пред полицейските пунктове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР