Във връзка с разследването по делото, което първоначално бе образувано

...
Във връзка с разследването по делото, което първоначално бе образувано
Коментари Харесай

СГП привлече задочно италианец като обвиняем за убийство и издаде спрямо него ЕЗА

Във връзка с следствието по делото, което в началото бе формирано за похищение на 47-годишната А.Щ., Софийска градска прокуратура (СГП) осведоми следното:

На 29.05.2022 година е открит трупът на А.Щ., като след осъществени дейности по следствието се откри, че са налице голям брой следи от удари в региона на главата на жертвата, вследствие на които ѝ е била породена тежка черепно-мозъчна контузия, довела до гибелта ѝ. Поради това С.М., италиански жител, роден в Коста Рика, е притеглен за ликвидиране на А.Щ., осъществено по изключително нечовечен метод, квалифицирано по член 116, алинея 1, т. 6, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Първоначално обвиненият е притеглен към наказателна отговорност на 28.05.2022 година за похищение на А.Щ, като СГП постанови същият да бъде и арестуван за период до 72 часа и му наложи възбрана за овакантяване на рамките на страната. Незабавно СГП издаде и Европейска заповед за арест, която изпрати на способените правосъдни управляващи в Република Италия. Въз основа на същата той е бил арестуван на територията на Италия на 29.05.2022 година След привличане на обвинения за ликвидиране, СГП издаде нова Европейска заповед за арест съгласно новите условия.

Досъдебното произвеждане е стартирано на 28.05.2022 година в изискванията на необходимост, с първо деяние претършуване и изземване от Столична дирекция на вътрешните работи, и се води под управлението и надзора на СГП.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР