Във връзка с разразилата се публична дискусия по повод мястото

...
Във връзка с разразилата се публична дискусия по повод мястото
Коментари Харесай

БФС бяга от отговорност: Първият мач беше на Армията, сега е редно да е в Бистрица

Във връзка с разразилата се обществена полемика във връзка мястото на осъществяване на срещата от 23-ия кръг на efbet Лига сред ЦСКА 1948 и ЦСКА, планувана за 12 март (неделя) от 16:45 ч., Българският футболен съюз декларира следното:

- Стадион " Витоша " в Бистрица е публично лицензиран като главен стадион на ЦСКА 1948 за сезон 2022/23, и е извършил всички критерии, открити в Наредбата за национално клубно лицензиране, издание 2020 година Единствените разновидности даден клуб да семейства на различен стадион в съответен дуел е след негово категорично съгласие/желание, каквото в тази ситуация не е публично подадено, или в случай че мачът бъде разгласен за рисков от експертната междуведомствена комисия, което също не е реалност.

- БФС постоянно е подкрепял правилата на равнопоставеност сред всички клубове във футболната система. Фактът, че първият мач сред двата противника през сегашния сезон бе извършен на стадион " Българска войска " допуска, че ответният дуел би следвало да се играе на стадион " Витоша ", който одобри редица клубове с огромна фенска маса през последната година.

- Според откритите правила на ФИФА за систематизиране на местата на трибуните, отборът-гост получава не по-малко от 5 % от потенциала на стадиона. Според нормативните актове на БФС този % е двойно по-голям, т.е. – 10% от билетите за даден мач по предписание се поставят на гостуващия клуб, като домакинът-организатор на срещата може да усили тази квота по свое убеждение.

- От позицията си на административен орган на българския футбол БФС взема отношение по всички противоречиви проблеми и инициира среща сред представителите на двата клуба, на която вероятно да се реализира консенсус по повод дуела в неделя, само че поканата не бе почетена от една от двете страни.

" Българският футболен съюз още веднъж приканва клубовете и техните представители към диалогичност, правилно отношение и почитание към противниците на терена и отвън него ", пишат от родната централа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР