Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на

...
Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на
Коментари Харесай

16-годишни деца от различни училища в Шумен са с COVID-19

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Шумен и региона, РЗИ - Шумен осведоми:

В Единният информативен портал за COVID-19, за 07.10.2020 год., са регистрирани 7 нови случая на лица от област Шумен с позитивни проби за COVID-19. Направени са 26 PCR теста.

Разпределението им по общини по сегашен адрес на лицата е, както следва: Община Шумен – 7 - 6 дами на възраст сред 16 год. и 85 год. и 1 мъж на 60 год. от гр. Шумен.

От новорегистрираните са приети в болница 5 лица в „ МБАЛ-Шумен “.Изготвени са наставления на контактните лица на доказаните случаи за наложителна 14 - дневна домашна карантина.

На лекуване в „ МБАЛ-Шумен “ АД има 37 пациенти с Коронавирус - 19, от които един е настанен в ОАИЛ.

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани позитивни проби за Коронавирус - 19 в осведомителната система, доближиха 406 лица. Настанени в лечебни заведения са 37 пациента; с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 58 лица; излекувани са 287 лица; умрелите са 24 лица.

В Единният информативен портал за COVID-19 на 07.10.2020 година са регистрирани с позитивна проба за Коронавирус - 19 2 деца на 16 година От извършените епидемиологични изследвания е открито, че едното е възпитаник в ПЕГ „ Н.Й.Вапцаров “, а другото е възпитаник в ПМГ „ Нанчо Попович “ в гр. Шумен. Съгласно разпоредбите за държание при случай на COVID-19 в учебно заведение на шефовете на образователните заведения са издадени наставления за предприемане на нужните противоепидемични ограничения.

Медицински чиновници, при които е установен Коронавирус -19, са общо 30 лица. Лицата, сложени под карантина в област Шумен са 198.

Продължава епидемиологичното изследване от чиновниците на Регионална здравна ревизия - Шумен за определяне и предприемане на ограничения към позитивните и контактните лица.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР