Във връзка с разпространената от британските власти информация за повдигнати

...
Във връзка с разпространената от британските власти информация за повдигнати
Коментари Харесай

Прокуратурата: СГП разследва не само арестуваните в Лондон, но и граждани, които са в страната

Във връзка с публикуваната от английските управляващи информация за повдигнати обвинявания за шпионство на петима български жители на територията на Англия, от Софийска градска прокуратура разпространиха следната информация:

През месец март 2023 година Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно произвеждане за шпионство. С постановления на наблюдаващия прокурор е предоставено на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) осъществяване на избрани дейности по случая.

Извършени са мероприятия както по повод определяне на активността на арестуваните във Англия лица, по този начин и на други български жители, намиращи се на територията на Република България и имащи директно отношение към цялостното откриване на незаконната активност.

Съвместната работа с английските сътрудници има значително значение в процеса по противопоставяне на незаконни похищения, засягащи националната сигурност на Република България и престижа на страната в интернационален проект. В процеса на работа по досъдебното произвеждане, прокуратурата и ДАНС са в директна връзка с английските сътрудници.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР