Във връзка с разпореждане на главния прокурор Иван Гешев за

...
Във връзка с разпореждане на главния прокурор Иван Гешев за
Коментари Харесай

Акция „Бяло“: Иззеха над 30 000 евро при претърсвания в Добрич

Във връзка с предписание на основния прокурор Иван Гешев за активизиране на работата по каузи за разпространяване на наркотични субстанции, под надзора на прокуратурата се организира профилирана полицейска интервенция в цялата страна, оповестиха от обвиеннеито.
 Прокуратура
Действията са подготвяни взаимно със структурите на Министерство на вътрешните работи в продължение на повече от месец . Целта на интервенцията е масирано противопоставяне на закононарушенията, свързани с разпространяване и приложимост на наркотични субстанции, които съществено заплашват българските жители.

В резултат от дейностите на прокуратурата и полицията на територията на област Добрич, почнали на 7 декември, има формирани три досъдебни производства и пет бързи производства.

От един от претърсваните адреси са конфискувани 15 броя пакетчета с амфетамин с тегло 10,82 грама и няколко пакетчета с марихуана . При друго претършуване е открита и конфискувана огромна сума пари в евро. Общият размер на паричните средства е 30 180 евро.
 Прокуратура
Работата по формираните следствия п родължава интензивно и все още под управлението и надзора на прокуратурата в Добрич, като дейностите се правят в тясно съдействие с ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

Предстои да бъде осъществен разбор на доказателствата с оглед определяне на съпричастните към случаите на съответни лица и привличането им към наказателна отговорност.

Информацията за постигнатото досега в границите на профилираната интервенция показаха административният началник на Окръжна прокуратура–Добрич Радослав Бухчев, прокурор Даниел Илиев - представител на Районната прокуратура в града, и старши комисар Цветан Пировски - шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР