Във връзка с публикувано на 12 юни 2023 г. в

...
Във връзка с публикувано на 12 юни 2023 г. в
Коментари Харесай

Без да споменават Митрофанова: МВнР осъдиха нейна лъжа за български контингент в Украйна

Във връзка с оповестено на 12 юни 2023 година в обществените мрежи послание на изключителния и пълномощен дипломат на Руската федерация в Република България, в което се изричат хипотези и догатки по отношение на оказваната от Република България поддръжка за Украйна, Министерството на външните работи би желало да подсети за следното:

Република България остро осъжда невижданата и непредизвикана военна експанзия на Руската федерация против Украйна и способства към интернационалните старания за поддръжка на страната. Последователни сме в позицията си на взаимност с народа на Украйна, както и в безусловната си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на страната в нейните интернационално приети граници, в това число териториални води. Тази позиция разпратиха от Министерство на външните работи.

Визира се изявление на посланикът на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова. „ Системното замесване на страната в спора в Украйна, без значение дали става дума за доставяне на режима в Киев с муниции или да вземем за пример за вероятно изпращане на български контингент в зоната на военни дейности, сигурно ще има отрицателни последствия за двустранния разговор “, съобщи тя.

Помощта, която Република България оказва на Украйна, закономерно се обуславя от съответните законови правила и правила, като присъщите за демократичния развой форми на другарство и отговорно държание са несъвместими с каквото и да било деформиране на информацията в публичното пространство.

Неприемливи и неприемливи са всевъзможни опити за агитация и дезинформация, които компрометират демократичните полезности.

В този смисъл, България е участник в редица национални и интернационалните начинания за битка с дезинформацията с ясното схващане за основополагащата роля на демократичното ни общество в споделените ни старания за недопускане на внушения и спекулации, пишат още от външно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР