Във връзка с публикувания на 20 март от Народното събрание

...
Във връзка с публикувания на 20 март от Народното събрание
Коментари Харесай

Бюрото по труда във Враца излезе с важна нформация относно заявленията за обещетения при безработица

Във връзка с оповестения на 20 март от Народното събрание Закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние /ЗМДВИП/, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март, Дирекция „ Бюро по труда” – Враца уведомява, че е въведена следната организация:
1. За времето на изключителното състояние всички нормативно избрани периоди, касаещи установяване на правото и приемането на парични компенсации при безработица стопират да текат – чл.3а, ал.1, т.1 от ЗМДВИП.
2. Лицата, искащи да подадат документи за приемане на компенсации при безработица в период до 14 дни след анулация на изключителното състояние, като подадените в този интервал документи ще се считат за подадени в период – чл.3а, ал.2,т.1 от ЗМДВИП, т.е. няма да търпят глоба заради закъснение.
3. Заявление за парично обезщетение за безработица се подава в Национален осигурителен институт по електронен път с дипломиран електронен автограф /КЕП/ или с личен идентификационен код /ПИК/, или на книжен притежател в Дирекция „ Бюро по труда “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР