Във връзка с публикация в медиите, че народни представители от

...
Във връзка с публикация в медиите, че народни представители от
Коментари Харесай

Позиция на "Възраждане" във връзка с трудово-правен спор в "Майчин дом"

Във връзка с обява в медиите, че народни представители от " Възраждане " са се намесили в трудово-правен спор в " Майчин дом ", то в действителност Деян Николов, Иво Русчев и Маргарита Генчева посетиха АГ-болницата. Това се случи откакто някогашни и сегашни чиновници на здравното заведение по-рано тази седмица проведоха митинг пред Народното събрание и приканиха народни представители от всички парламентарни групи да ги поддържат. На апела им се отзоваха единствено народните представители на " Възраждане ".

Те изслушаха проблемите на жителите и откриха, че обстановката евентуално е доста по-сериозна от уволнението на доктор Елена Георгиева - Иванова.

" От диалога стана ясно, че съвсем всички анестезиолози заплашват да изоставен болничното заведение идната седмица поради систематичен тормоз и неприятно отношение от страна на шефа на болничното заведение проф. доктор Иван Костов. Междувременно преди визитата беше изработен опит от няколко места по заобиколни канали да бъде оказан напън върху " Възраждане ", с цел да се откажем да търсим правдивост.

Случаят с уволнения доктор обаче стана мотив за по-детайлна инспекция на одитен отчет на болничното заведение, който сподели, че въпросният шеф си е начислил хонорари по цивилен контракт в размер на съвсем 1 милион лв. за последните 2 години. На пръв взор наподобява, че обстановката в " Майчин дом " е доста по-притеснителна от елементарен спор сред шефа и чиновник на болничното заведение, като е доста евентуално да бъде разкрито източване на здравната каса и цяла верига от забъркани държавни чиновници във и отвън болничното заведение. " Възраждане " ще изиска всички документи, свързани с финансовото положение на болничното заведение, като чакаме и насрочването на среща с шефа на болничното заведение, който през вчерашния ден избяга от работното си място. ", разяснява Деян Николов от " Възраждане ".

С почитание,
Екипът на " Възраждане "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР