Във връзка с публикации в медийното пространство, че мотриса на

...
Във връзка с публикации в медийното пространство, че мотриса на
Коментари Харесай

От БДЖ отрекоха информация за запалване на пътнически влак

" Във връзка с изявления в медийното пространство, че мотриса на трен от Пловдив за Панагюрище се е запалила на 10 юни, изрично заявяваме, че поднесената информация не дава отговор на истината. Подобни спекулации основават неверна настройка в публичното мнение за националния железопътен транспортьор и би могло да докара до спомагателна суматоха измежду клиентите. " Това се споделя в публично мнение на БДЖ, изпратено до медиите.
От там прецизират, че към 15:15 ч. на 10.06.2018 година в сектора сред гарите Съединение и Панагюрище, наоколо до сп. Смилец, локомотивният ватман на пътническия трен № 81204 от Пловдив за Панагюрище е усетил миризма на изолационен материал и е спрял пътническата комбинация. Превозният личен състав вижда пушек, който излиза от дизеловия мотор на мотрисата като евентуалната причина е прегряване и за охлаждането му са употребявани два пожарогасителя.
Служителите от личния състав на влака са съдействали на пасажерите да бъдат изведени от мотрисата от съображения за сигурност. Поради отдалечеността на шосейния път пасажерите от влака са превозени до спирка Смилец с високопроходима техника на Национална работа „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”. Във влака са пътували 25 индивида.
За пасажерите е обезпечен рейс от спирка Смилец до Панагюрище, който е дошъл на място в 17:20 ч. Всички пасажери са били авансово осведомени, че ще им бъде обезпечен транспорт до Панагюрище.
Снимка: списък
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР