Във връзка с провеждането на тактически учения с бойни стрелби

...
Във връзка с провеждането на тактически учения с бойни стрелби
Коментари Харесай

Колони въоръжение и техника на ВВС пътуват за учение в Шабла

Във връзка с провеждането на тактически учения с бойни стрелби „ Шабла 2023 “ с интернационално присъединяване до 25 май ще се извърши превозване на персонален състав, въоръжение и техника на Военновъздушните сили със сухопътен превоз от пунктовете за непрекъсната дислокация до региона на осъществяване на учението, оповестяват от регионалната администрация в Добрич.

От 26 май до 16 юни на зенитния полигон на Военновъздушни сили в Шабла по проект се организират тактически учения с пробни и взаимни бойни стрелби на формирования за противовъздушна защита от Българската войска и авиационни формирования от Военновъздушни сили, както и пукотевица с ракетен комплекс.

С оглед недопускане на произшествия, жителите би трябвало да лимитират пребиваването си в региона на стрелбите. Участъците от въздушното и морското пространство, намиращи се сред нос Карталборун, нос Калиакра и линията, отстояща на 100 км от бреговата линия, както и пространството над тях на височина до 40 км, се афишират за „ краткотрайно рискови " за времето на ученията.

През този интервал над обитаемоте места източно от град Добрич ще се правят полети с военни самолети и вертолети, някои от които на дребни височини.

С цел недопускане на произшествия, би трябвало всички жители да лимитират придвижването си в региона за времето на стрелбите, прибавят още от регионалната администрация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР